CampingSverige.se

20.3.15

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Christina Lundh Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Italien: Vår i Firenze med husvagn

Det finns många bra orsaker till att sätta fast husvagnen på dragkroken och köra till Firenze (Florens). För det första kommer våren upp till 4 veckor tidigare än här hemma. För det andra är dina barn så välkomna, att det värmer mer än något annat.

Vi slår läger på en vacker plats och Mathias kan sträcka på benen

Vi slår läger på en vacker plats och Mathias kan sträcka på benen


I Firenze (Florens) kan man konstant göra nya upptäckter och oavsett hur många gånger man har varit där, är ett nytt besök förbundet med nya upplevelser. Huvudattraktionerna är några av världens vackraste och de kryddas med små gränder som är fulla av liv, själ och värme. Det bästa sättet att ta sig runt på är till fots. Ta med resesulky eller bärstol till barnen, så de kan få vila sina ben ibland.

Vi startar med att slå läger. Väster om Firenze (Florens) checkar vi in på campingplatsen Toscana Village. Den ligger i bergen en timme från själva staden, men är en bra utgångspunkt för endagsturer till både Firenze (Florens) och Pisa. Campingplatsen är uppdelad i terrasser, vilket ger en mycket trevlig atmosfär. Vi hälsas välkomna och efter ett par minuter är vårt mobila hem på plats. Mathias kan komma ut ur bilen och kravla runt framför husvagnen. En helt ny värld ska utforskas.

Vi hittar snabbt en parkeringsplats och nu ska staden utforskas

Vi hittar snabbt en parkeringsplats och nu ska staden utforskas


Bra parkeringsförhållanden

Man kan alltid diskutera om det är en god idé att ta bilen med sig in i en italiensk storstad. Sannolikheten för att få en skada på bilen är förhållandevis stor p.g.a. tät trafik och dåliga parkeringsförhållanden. Till vår stora överraskning fann vi ganska snabbt en parkeringsplats inne i centrum. Det måste bero på årstiden. Även om det alltid är turister i Firenze (Florens) är april inte någon högsäsong. Från bilen kunde vi ta oss runt till fots till stadens huvudattraktioner utan några problem alls.

Det är inte något problem att ta barn med sig på restaurang i Firenze (Florens)

Det är inte något problem att ta barn med sig på restaurang i Firenze (Florens)


Aldrig hungrig i säng

Om man går hungrig i säng under en resa till Toscana är det ens eget fel. Det toskanska köket är fullt av läckra specialiteter. Det finns restauranger i alla prisnivåer och på marknader kan man lätt hitta fina råvaror till en god middag framför husvagnen. Dessutom kan man som förälder känna sig ytterst välkommen på restaurangerna.

Italienarna älskar barn. Inte bara sina egna, utan alla barn och det gör att man som barnfamilj får specialbehandling – även på finare matställen. Så man är otroligt privilegierad, därför att man kan välja mellan en upplevelserik middag på restaurang blandad med en mer informell, men god meny framför husvagnen. Där kan man ju sitta ute hela kvällen medan barnen sover tryggt i husvagnen.

Avslappning framför husvagnen

Avslappning framför husvagnen


Infomation

Resväg: Hannover, Kassel, München, Innsbruck, Brennerpasset, Bolzano, Verona, Bologna, Firenze (Florens). Ca 165 mil. Med barn i bilen ska man räkna med 2 dagar till transport.

Toscana Village, Montopoli (3 stjärnor): www.toscanavillage.com
Utanför högsäsongen (jul-aug) kan du använda Camping Cheques.

Se mer på www.campingcheque.com

Det gäller att ha gott om tid när man har barn med i bilen

Det gäller att ha gott om tid när man har barn med i bilen


Goda tips till barn i bilen

TID: Det handlar generellt om att behöva mer tid. Att ta sig mer tid.
PAUSER: Tänk också på att hålla rejäla pauser. Det är bra för alla, även för den som sitter bakom ratten.
VATTEN: Ha alltid drycker med dig och ge ofta ditt barn en slurk.
SNACKS: Ha alltid kex tillgängligt eller något annat att tugga på. Det kan ta den första ”krisen” tills man kommer fram till en rastplats.
RASTPLATSER: Det är normalt 3-5 mil mellan bensinstationerna. Det är inte alla som är tillåtna för husvagnar, utan bara för personbilar och husbilar. Det är skyltat.
VÄRME: Se till att barnet sitter i skugga och att det överhuvudtaget inte är för varmt.

Det är en god idé att ta en ryggsäck eller skötväska med sig för alla de saker som man behöver till bebisen

Det är en god idé att ta en ryggsäck eller skötväska med sig för alla de saker som man behöver till bebisen


Att gå ut med barn

TIDPUNKTER:
Försök att planera besöket på restaurangen så långt det är möjligt efter den rytm man vet att barnet/barnen har. Kanske låta dem äta hemma om man ska gå ut sent.
EN GOD IDÉ:
Att den ena personen går in och frågar om det ör OK att t.ex. ta med barnvagnen innan man går in.
HÖG BARNSTOL I RESEFORMAT:
Finns i flera olika varianter, men är bra att ha med när man går ut. Även om många ställen har höga barnstolar, är det inte alla. Finns det plats för barnvagn kan den också användas.
SKÖTVÄSKA ELLER RYGGSÄCK:
Det är en god idé att ta med sig en ryggsäck eller en skötväska för alla de saker man behöver ha med till bebisen. Glöm heller inte solcreme och rikligt med vätska.

Klicka för större bild


OBS!

Lura inte dig själv på en gastronomisk upplevelse under semestern, därför att du inte tror att barnen kan uppföra sig ordentligt. Börja för det första med att ta med dem från det att de är små och ta med något som kan sysselsätta dem. T.ex. en målarbok eller något annat. Prova dig fram och i värsta fall gå eller turas om att äta.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt