CampingSverige.se

25.1.11

Av: Bjørn Lahus Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Norge: Lærdal Ferie- och Fritidspark vid Sognefjorden

Vid Sognefjorden, som är världens längsta fjord, ligger Lærdal Ferie- och Fritidspark som är en bra utgångspunkt för rundresor i hela Sogne regionen, där det finns massor att uppleva.

Klicka för större bild


Du kan besöka Borgund, Ulnes och Kaupanger stavkyrkor, du kan strosa runt i den unika och gamla miljön på Lærdalsøyri samt på folk- och fjordmuseet. Inte så långt därifrån hittar du också Flåmsbanan, Norsk Villakscenter, Norsk Bremuseum och Breheimcentret i Jostedal.

Campingplatsen har under åren tilldelats flera utmärkelser och utsågs till årets campingplats av Norsk Caravan Club 2002 och har alltid hamnat högt på listor inom Camping Cheque kedjan.

Klicka för större bild


Själva platsen är helt plan och är därför lämplig som mötesplats för olika arrangemang och har en kapacitet på runt 100 enheter, plus extra plats för tält. För övrigt är det både campingstugor och lägenheter på platsen, som rent arkitektoniskt har hämtat inspiration från den gamla träbebyggelsen på gamla Lærdalsøyri.

Man arrangerar också flera organiserade utflykter i närområdet, både längs fjorden, älven och på fjället, där både båt, bil och ben används.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt