Campout

CampingSverige.se

4.12.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Northcar ny återförsäljare av Bürstner och Laika

Sundsvallsföretaget Northcar Sweden AB expanderar och tar in husbilar och mopedbilar. Northcar breddar sin marknad och blir återförsäljare av husbilar för varumärket Bürstner och Laika samt återförsäljare av mopedbilar för Ligier och Microcar. Försäljningen av husbilar startar omgående och mopedbilarna kommer att säljas efter årsskiftet.

Northcar breddar sin marknad och blir återförsäljare av husbilar för varumärket Bürstner och Laika.

Northcar breddar sin marknad och blir återförsäljare av husbilar för varumärket Bürstner och Laika.


Idag delar Northcar lokal med systerbolaget Northbike och för fyra veckor sedan blev det klart att Northbike kommer att flytta ut ur det gemensamma utrymmet på Norra vägen inom ett år. Ytorna har varit begränsade för de båda företagen och nu får respektive företag bättre möjlighet till tillväxt. Huset på Norra vägen kommer således endast tillhöra Northcar och man har påbörjat skisser för ombyggnation.

I och med att Northbikes ytor i lokalen frigörs för Northcar har möjligheten till att ta in nya produkter uppkommit och Northcar väljer att utöka sitt produktsortiment med husbilar och mopedbilar. Satsningen hoppas Northcar ska ge god utveckling och skapa ytterligare utrymme för expansion.

Ulf Rautila, vd Northcar Sweden AB.

Ulf Rautila, vd Northcar Sweden AB.


Brett utbud

- Det känns jätteroligt att vi kommer att kunna erbjuda husbilar och mopedbilar. Det är en satsning som vi tror stenhårt på och det kommer att bli en fantastisk komplettering till våra befintliga produkter idag. Vi har en väldigt bra dialog med Bürstner och Laika samt Ligier och Microcar och det är etablerade och konkurrenskraftiga varumärken, säger Thomas Bengtsson, försäljningschef på Northcar.

- Vi på Northcar fortsätter att växa och vi är oerhört glada över de kommande samarbetena med Bürstner och Laika samt Ligier och Microcar.  Vi valde Bürstner och Laika för att de har ett brett utbud av husbilar, är offensiva och passar vår framtid och naturligt då de bygger på Fiats drivlina som vi redan är auktoriserade för. Ligier och Microcar har en ungdomlig och fartfylld strategi som ligger i linje med vad vi vill erbjuda till våra yngre kunder som är mycket viktiga för oss, säger Ulf Rautila, VD på Northcar.

- Tillsammans med personal och samarbetspartners så tror vi på en stark tillväxt och det är med spänning som vi tar oss an denna utmaning och möjlighet. Vi kommer att fortsätta att arbeta hårt efter vår värdegrund, där vi pratar om att gå all in och vara personliga. Det är två oerhört viktiga delar i vårt koncept som vi vill ska spegla vår verksamhet, avslutar Ulf Rautila.

Fredrik Uhlin, marknadschef Erwin Hymer Group.

Fredrik Uhlin, marknadschef Erwin Hymer Group.
Fotograf: Daniel Andersson


Heltäckande försäljningsnät

Erwin Hymer Group sysselsätter ca 4000 anställda och marknadsför märkena Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff och Sunlight. Företagets husbilar säljs via 30 återförsäljare över hela landet och totalt står deras produkter för ca 30% av den svenska marknaden.

Fredrik Uhlin är marknadschef på Erwin Hymer Group och ser med spänning fram emot det nya samarbetet.
- Detta samarbete innebär att vi kan erbjuda ett mer heltäckande försäljningsnät i norra Sverige. Redan nu är demobilar beställda och under våren kommer dessa att marknadsföras i Sundsvall, säger Fredrik Uhlin.

Fakta Northcar

Northcar grundades 2009 och erbjuder nya och begagnade person- och transportbilar. Återförsäljare till varumärkena Opel, Jeep, Fiat, Isuzu och Doge samt auktoriserad verkstad för märkena Saab, Opel, Chevrolet, Jeep, Dodge, Lancia, Fiat, Chrysler och Isuzu. Husbilar och mopedbilar är nästa steg i bolagets tillväxt.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt