Cheesecake med lättrökta körsbär

Cheescake på grillen? Jajamän, det blir fantastiskt gott! Det går så klart lika bra i ugn, men röksmaken tillför det där lilla extra. Testa Pelle Brings recept så får du se!

Ingredienser

4 personer
Botten
12 st Digestive-kex
50 g smör
Fyllning
400 g Philadelphia-ost
2 st ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Topping
3 dl gräddfil
2 msk strösocker
1 tsk pressad citron

Gör så här

  1. Börja med bottnen. Smält smör och krossa kexen, blanda. Tryck sedan ut kexblandningen i en springform, gärna med ett bakplåtspapper på bottnen.
  2. Nu är det dags för fyllningen, där ingredienserna bara ska röras ihop och hällas i bottnen i springformen. Bakas på 170 grader i 20 min, antingen i ugnen eller grillen. Fördelen med grillen är att röksmak lättare appliceras på kakan.
  3. Blanda ihop ingredienserna till toppingen. Efter fyllningen tillagats i 20 minuter tillagning av tar du snabbt ut cheesecaken och häller försiktigt på toppingen. Kakan ska nu tillbaka i i ugn eller grill i i ytterligare 10 min. Ta sedan ut kakan och låt den svalna ordentligt.
  4. Körsbären kan med fördel köras med i grillen i ca 10 min, för att få lite röksmak. Annars går det lika bra med råa färska. Garnera cheesecaken och njut!

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket