Grillad vit sparris med gräslöksemulsion

Sparris är en delikat vårprimör som är omtyckt av de flesta. Den passar perfekt på grillen och lyfts här till nya höjder med Pelle Brings goda gräslöksemulsion. Smaklig spis!

Ingredienser

4 personer
12 st vita sparrisar

1 knippe gräslök
1 st ägg
1 st citron, bara pressad saft
1 msk dijonsenap
150 g smör

80 g hasselnötter
1 dl vatten
5 g salt

Gör så här

  1. Blanda salt och vatten, låt stå tills saltet löst upp sig. Lägg ner hasselnötterna i ca 30 min. Häll av vätskan och rosta hasselnötterna på 125 grader i 45 min i ugn eller grill.
  2. Smält smöret. Knäck i ägget i en mixerbehållare. Hacka gräslöken lite grovt, tillsätt vinäger, senap och pressad citron. Börja mixa. När du mixat till en relativt slät smet så börjar du gå ner med det smälta smöret, droppa ner är att föredra. Gör så till behaglig konsistens, men snåla inte med smöret, använd gärna allt.
  3. Se till att grillen är ordentligt varm, sparrisen ska grillas över glöden. Olja in sparrisen en aning, salta och lägg sedan på den över glöden. Det bör inte ta mer än någon minut per sida på sparrisen om grillen är rejält varm. Men stäng locket under tiden.
  4. Montera denna härliga, gröna rätt på tallrik, precis hur du vill. Ät och njut!

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket presenteras i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket