Bürstner 2023: Späckat modellprogram med spännande nyheter

Bürstner bjuder på en lång rad nyheter för modellåret 2023. Allt från den kompakta Copa C 530 till helintegrerade Lyseo I. Dessutom går konceptbilen Lyseo Gallery - med uppblåsbar alkov - i serieproduktion.

Bürstner är ett populärt märke på den svenska marknaden och har ett brett sortiment i mellanprisklassen. I år presenteras flera intressanta nyheter, den mest uppseendeväckande är kanske att Bürstner under våren 2023 startar serietillverkning av den innovativa halvintegrerade Lyseo Gallery. Konceptbilen väckte stor uppmärksamhet när den presenterades våren 2021 som den första husbilen med uppblåsbar alkov. Modellen kombinerar fördelarna hos en halvintegrerad husbil med fördelarna hos en alkovmodell.

Gallery med uppblåsbar alkov börjar byggas våren 2023.

Uppblåsbar alkov

Inför körning fälls alkoven ihop och säkras på elektrisk väg och blir strömlinjeformad som en halvintegrerad husbil. När man stannar blåses alkoven hjälp av en kompressor upp igen på 90 sekunder och ger en totalhöjd på ca 3,7 meter. Inledningsvis kommer Lyseo Gallery TD i två planlösningar:
TD 649 G är 699 cm lång med en rundsittgrupp som kan bäddas till sovplats för två personer. Nedsänkbar säng finns som tillval.
TD 689 G är 699 cm lång och har en L-soffa med två bältesförsedda sittplatser. Toalett med separat dusch, stor garderob, köket med utdragbart skafferi och 138 liters kylskåp.

Copa C 530 med pop-up-tak.

Copa C 530

Ny kompakt van-modell som är 30 cm längre än vanliga Copa och därför försedd med sovtak och ett badrum med kassettoalett och uppfällbart tvättställ. Copa C 530 har skjutdörrar på båda sidor och bäddbar soffa som standard medan dieseldriven värmare, soltak och bakre tält är tillval.

Tvärställd dubbelsäng på hela 145 x 201 cm.

Lineo C 590

Lineo är Bürstners första van byggd på Ford Transit och släpptes så sent som i mars. Nu kommer en ny version – Lineo C 590 – med två ”utbyggnader” i sovrummet som möjliggör en tvärställd dubbelsäng på hela 145 x 201 centimeter. Med en invändig ståhöjd på 199 centimeter är modellen lämplig för personer över medellängd. Lineo har dubbelgolv där ledningar och annan teknik är placerade. Det bakre lastutrymmet är uppvärmt och har backar som utnyttjar utrymmet effektivt.

Ny helintegrerade Lyseo I.

Helintegrerade Lyseo I

Ny helintegrerad serie i mellanprisklassen, byggd på Fiat Ducato 2,3 Mjet med 140 hk och automatlåda. Den finns i fem planlösningar, alla avsedda för upp till fyra personer med en ståhöjd på 198 centimeter; I 690 G, I 726 G, I 727 G, I 736 och I 744.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket