Kabe 2023: Minsting i nytt utförande

Estate var förra årets nykomling i Kabes modellprogram. I år kompletteras serien med Nya Estate 470 i GLE-utförande – en smidig och funktionell vagn för två personer.

Kabes instegsserie Classic fick efter tio år på marknaden förra året en efterföljare i nya Estate. Den avskalade och stilrena designen tilltalar en yngre målgrupp och sticker ut från mängden med 50‐talsinspirerat kök med vinklade skjutluckor.
– Estate har redan blivit en favorit bland barnfamiljer och resglada campare. Förutom barnkammarvagnar i olika storlekar innehåller modellserien också mindre och lite lättare vagnar, berättar Patrik Trofast, Sales area manager på Kabe.

Estate är Kabes instegsserie.

Välutrustad

Estate har en kortare utrustningslista och därmed en lägre prislapp än Kabes övriga husvagnsserier. Trots det finns gott om standardutrustning som till exempel Alde vattenburen golvvärme, fönster med myggnät och mörkläggningsgardiner, brandvarnare, läckindikator, TV-antenn, stereo, inbyggda högtalare, router, USB-uttag vid våningssäng, LED-belysning och 80 Ah batteri. Till 2023 utrustas Estate med en större gråvattentank, nu med 55 liter som standard jämfört med tidigare 32. Nytt på tillvalslistan är möjligheten att få Grand Lit som sängalternativ.

Ny 470-planlösning

Estate-serien kompletteras med en ny planlösning inför modellåret 2023. Nya Estate 470 i GLE-utförande innebär att Kabes minsta och lättaste husvagn nu kan fås med två separata långbäddar. Nya Estate 470 GLE är en funktionell vagn med smart planlösning som passar två personer. Modellen kan också fås med sängalternativet Grand Lit, som tillval.

Nya Estate 470 i GLE-utförande med långbäddar.

Nytt vinkelkök

Till 2023 tillkommer en ny beteckning i Kabes modelprogram – CXL – vilket står för ett rymligt vinkelkök. Den nya planlösningen kan fås i 600-storleken av Royal och Imperial. Royal och Imperial 600 CXL har en stor soffa och i ryggstödet mot det nya fina vinkelköket finns ett höj- och sänkbart TV-fäste för en större TV, som enkelt försvinner när man inte använder den. Bland övriga husvagnsnyheter från KABE märks också att Estate- och Ädelsten-vagnarna utrustas med ett uppdaterat elsystem och en manöverpanel.

Nytt vinkelkök i 600 CXL-modellerna av Royal och Imperial.

Nya material

De senaste två åren har Kabe genomfört ett designlyft med bl a nya träslag, bänkskivor och sittdynor. Nu fortsätter uppdateringen med en ny väggyta i plexi/acryl i alla Kabe-kök.
– Vi byter också ut strömbrytarna till den bakre belysningen i sovrumsdelen, till smarta och funktionella brytare med touch-funktion, berättar Patrik Trofast.
Vidare införs ett nytt lättviktsmaterial i garderobsdörrarna och de tidigare LED-profilerna runt kylskåp och i badrum ersätts med en tunnare silikonprofil med LED, så kallad Neonflex. Exteriört sker en uppdatering med nya Kabe-emblem på samtliga fordonsmodeller samt nya sidomarkeringsljus på husbilarna.

Kabe-emblemen har fått ny design.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket