Kabe 2022: Estate ersätter Classic

Kabes instegsserie Classic får efter 10 år på marknaden en efterföljare i nya Estate. Med avskalad och stilren design vänder sig Estate mot en yngre målgrupp. Interiört är vagnen inspirerad av 50‐talsköken med vinklade skjutluckor.

Kabe Classic lanserades 2012 som en ny instegsserie med lite färre tillval och något kortare utrustningslista. Den prisvärda serien har gått hem särskilt hos nyblivna campare och yngre familjer. I år presenterar Kabe efterföljaren som ersätter Classic. Den nya serien har fått namnet Estate och har blivit rejält uppdaterad både in- och utvändigt.

Tina Andersson, utvecklingschef på Kabe, berättar att Estate började som ett designprojekt. Eftersom husvagnsserien vänder sig till en yngre målgrupp ville Kabe uppdatera interiören och skapa ett formspråk som tydligt visar vad produkten står för.

– Mina tankar gick till den stilrena designen i gamla fina 50‐talskök, med vinklade raka skjutluckor och stor funktionalitet. Vi började skissa och hittade ett formspråk som kändes rätt, säger Tina.

Kontraster

Resultatet är en designförändring som löper genom hela vagnen. Köksskåpens raka linjer återkommer i de övriga snickerierna och lyfts fram av de vita överskåpen som står i kontrast till underskåpens nya mörka träfolie, Nussbaum Ombre.

Nya Kabe Estate har en ny utvändig 3D-dekor.

Nya Kabe Estate har en ny utvändig 3D-dekor.

Invändigt står de vita överskåpen i kontrast till de mörka underskåpen.

Invändigt står de vita överskåpen i kontrast till de mörka underskåpen.

– Jag gillar också kontrasten med en träkantslist på de vita luckorna. Vi har jobbat en hel del med indirekt stämningsbelysning och förstärkt det moderna uttrycket ytterligare med olika svarta detaljer, som matta svarta handtag, beslag och kökskran, säger Tina.

Mycket standardutrustning i Kabe Estate

Kabe Estate har fått nytt exteriört utseende med slätplåt, svarta fönsterkarmar och röd‐svarta dekaler med 3D‐känsla. Estate byggs på ett chassi från Knott med självjusterande bromsar. För att vara en instegsserie har Estate mycket standardutrustning, bl a vattenburen golvvärme med Alde Compact värmepanna, tonade fönster med myggnät och mörkläggningsgardiner, brandvarnare, läckindikator, TV‐antenn, stereo, inbyggda högtalare, router, USB‐uttag vid våningssängen, 80 Ah batteri, vädringslucka samt ett skidfack med utvändig låsbar lucka.

Mellan överskåpen i soffgruppen är högtalarna infällda.

Mellan överskåpen i soffgruppen är högtalarna infällda.

Estate kan väljas med två olika klädslar; Appleton i grönt och Belleville i svart. Estate-serien finns i storlekarna 470, 520, 560, 600, 660 och 780, med totalt 10 modeller och 14 olika planlösningar.

Den gröna klädseln heter Appleton.

Den gröna klädseln heter Appleton.

Kökskranen är i matt svart, precis som handtagen.

Kökskranen är i matt svart, precis som handtagen.

Estate-serien har totalt 14 olika planlösningar.

Estate-serien har totalt 14 olika planlösningar.

Fler nyheter

Även på modellerna i Ädelsten‐, Royal och Imperial‐serierna finns en del nyheter interiört. TDL‐modellerna har fått nytt laminat med betong‐look på bänkskivorna i badrummet och i duschen. Köksdelen får nytt utseende med samma laminat på väggen bakom vask och spis som på arbetsbänken. Vidare är det öppningsbara frontfönstret standard från modellåret 2022. Taklampan i mockaimitation är ny för i år och belysningsramperna runt takluckor är uppdaterade. Royal- och Imperial‐serierna får en ny multimediaspelare med DAB som standard. Som tillval finns nu även en extern antenn till routern.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket