Nya Adria Adora – innovativ storsäljare

Husvagnsjätten Adrias stora nyhet i år är den helt omgjorda Adora-serien. Dessutom är den exteriöra designen omgjord på alla modeller.

En hel del av inspirationen till nya Adora kommer från förra årets lyxiga nyhet – Adria Astella. Det märks bl a på de rena linjerna, den välva fronten med ännu större panoramafönster och baksidan med nya ljusparti med LED-ljus och integrerade lyktor i vertikala pelare. Vagnen har en slimmad form med vidavvisare på kanterna i framdelen, vilket gör att Adora uppvisar mycket goda aerodynamiska egenskaper.

Ny grafik

I likhet med alla andra Adria-serier har Adora fått ny exteriör form. Grafiken på utsidan är sober med raka, enkla linjer. Entrédörren har breddats, gasolkofferten fått bättre förvaringsmöjligheter och maximal lastvikt är standard. Adora är byggd på Al-ko-chassi, försedd med lättmetallfälgar och levereras med Continental-däck. Elektrisk golvvärme från Alde ger bra värmekomfort, vilket tester i köldkammare visar. Adora kan utrustas med tillvalet Mach, Adrias applikation för styrning och övervakning av multimedia och elektronik.

Adrias styrsystem heter Mach.

Adrias styrsystem heter Mach.

Ergo badrum

Även interiört finner vi många nyheter i Adora. Köket har ny design med mer bänkutrymme och förvaring. Badrummet är ett så kallat Ergo med hopfällbart handfat, här har Adria använt nya material och satt dit ny belysning. Sovrummen har fått bättre madrass som standard och högre sängar samt en liten profil längs väggen för förvaring av t ex glasögon och böcker. USB-uttag finns vid alla sovplatser och vid tv-uttagen.

Badrum i Ergo-utförande.

Badrum i Ergo-utförande.

Flexibel

En planlösning som sticker ut är Adora 613 PK som är mycket flexibel och går att ”bygga om” på flera olika sätt. Här finns sängplatser för två vuxna och 1-3 barn, alla med två meter långa sängar. Modellen har så kallad Adria Exclusive Design vilket innebär att rummet längst bak i vagnen kan omvandlas från soffgrupp med bord till sovplats med en, två eller tre platser. Totalt finns nya Adora i tio planlösningar.

I 613 kan två vuxna och 1-3 barn sova.

I 613 kan två vuxna och 1-3 barn sova.

Fler nyheter

Lyxiga Astella hade nypremiär förra året och har inte genomgått någon förändring i år, dock finns nu markis och solpanel som tillval. Adria stora vagn Alpina har fått nytt Ergo badrum. Alla modellserier har fått ny exteriör design, alltså även Action, Altea och Aviva.

Nya Adria Adora husvagnar

Adora är helt omgjord och har bland annat fått ny exteriör grafik.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket