Ansiktslyft hos Tomelilla Husvagnar

Ny entré, ny fasad, ny butik och en allmän uppfräschning av hela anläggningen. – Vi vill ge kunderna en bättre upplevelse, säger Ingvar Grenander på Tomelilla Husvagnar.

Lagom till säsongsstarten har en rejäl renovering gjort att anläggningen på Nygatan i Tomelilla spirar i kapp med våren. Den nya entrén leder in i bilhallen som målats om, fått nytt golv och ny belysning. Tillbehörsbutiken har fått ny inredning och utökat sortiment.

– Nu har vi ett bättre flöde i lokalerna. Kunderna har bra översikt av vårt utbud och anläggningen känns mer välkomnande, säger Ingvar.

Ingvar Grenander och Peter Pettersson satsar stort på LMC under året.

Ingvar Grenander och Peter Pettersson satsar stort på LMC under året.

Förvandlas till dubbelsäng

Under våren har Tomelilla Husvagnar fullt fokus på modeller från tyska LMC. Ingvar vill särskilt framhålla LMC Style 400 F, en unik vagn med frontkök, stor kyl och toalett. Vagnen mäter endast fyra meter invändigt och har en totalvikt från 1300 kg upp till 1700 kg.

På LMC Style 400 F kan sittgruppen med ett enkelt handgrepp förvandlas till en dubbelsäng.

På LMC Style 400 F kan sittgruppen med ett enkelt handgrepp förvandlas till en dubbelsäng.

Tomelilla Husvagnar satsar nu även på LMC

– Det som framför allt utmärker modellen är att sittgruppen med ett enkelt handgrepp kan förvandlas till en dubbelsäng. Helt enkelt en smart, lätt vagn med gott om lastvikt, menar Ingvar då den som standard väger endast runt 1000 kg. Han får även hem en LMC Vivo 580 D, en större modell med frontkök och badrum med dusch längst bak i vagnen.

Han märker ett stadigt ökande intresse för kompakta husvagnar.
– Vi har till exempel LMC Sassino som är populära bland annat el- och hybridbilsägare. Lätta vagnar med bibehållen komfort som är smidiga att köra iväg på äventyr med.
Senare i år kommer Tomelilla Husvagnar att presentera en spännande nyhet, som ännu inte kan avslöjas.

– Vi är mycket förväntansfulla inför denna nyhet, säger Ingvar hemlighetsfullt.

Certifierad verkstad

Verkstaden tar hand om de flesta servicejobb och är certifierad av bl a E&P, Truma och Dometic.
– Litiumbatterier är en produkt som ökar snabbt. Men det är viktigt att välja en typ som passar till fritidsfordon. Vi samarbetar med Awimex i Simrishamn som har stort utbud av batterier, invertrar och annat som behövs vid t ex fricamping. Bra produkter med hög kvalitet, helt enkelt.

Tomelilla Husvagnar upplevt stor tillväxt under senare år och har idag åtta anställda. Intresset för fritidsfordon kommer fortsätta att öka, tror Ingvar.

– Det är klimatsmart och mångsidigt. Husvagn och husbil kan användas till semester, övernattningsstuga, kontor och till hobbys som t ex motocross eller orientering. Mobilt boende har framtiden för sig.

Butiken är luftig och välordnad med ny inredning.

Butiken är luftig och välordnad med ny inredning.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket