Digital tjänst för unika husbilsupplevelser

Detta är en sponsrad artikel från Acamp

Nu finns en tjänst för dig som vill hitta unika ställplatser. Acamp lanserar i startskedet ett 50-tal platser som alla erbjuder speciella upplevelser.

Öjje Holt är en ivrig campare och kör husbil sedan sex år tillbaka. Han älskar nomadlivet och spenderar närmare 50 nätter om året i ett fritidsfordon. Däremot har han känt en växande frustration över avsaknaden av en smidig bokningstjänst för ställplatser.

– Det är svårt att ens hitta en fin plats att stå på. Gör man det så är det oftast fullbokat när man kommer dit och väl där finns det ingenting att göra. Detta vill vi ändra på, säger Öjje Holt.

Acamp Husbil motljus

Handplockade

Det senaste året Öjje och hans medarbetare därför åkt landet runt för att handplocka markägare som kan erbjuda husbilister både ställplats och ett mervärde i form av upplevelser.

– Det kan vara allt från café och restaurang till laxfiske, jordgubbsplockning, yogaretreat, älgsafari, mikrobryggeri eller helt enkelt bara vackra vyer och rogivande natur.

Vissa värdar erbjuder service som toalett, el och vatten, medan andra inte gör det.

– Husbilister är vana att klara sig några dagar, vi har fokuserat på att erbjuda en bra helhetsupplevelse.

Unika platser

Tjänsten är helt gratis för användaren. Acamp tar tio procent av transaktionen, resten får värden behålla. Dessutom finns en möjlighet till extrainkomster från aktiviteter i anslutning till ställplatsen.

– I starten ser vi inte det som viktigt att ha många platser utan att det är nya och unika platser som med fördel erbjuder aktiviteter och upplevelser.

Acamp Camper van

Viktigt är däremot att bokningen är snabb och enkel, det ska gå smidigt att boka och förskottsbetala i appen. Acamp samarbetar med Håll Sverige rent för hållbar turism, det är viktigt för Öjje att lagar och allemansrätten efterföljs.

– Här har vi ett jobb att utbilda användarna.

Hyllar entreprenörerna

Öjje är mycket passionerad i sin mission och hyllar de lokala entreprenörerna som anammat konceptet.

– Det är en ynnest att jobba med alla dessa fantastiska människor.

Han nämner bland annat Hop Shed Brewery på Gotland, fyra killar som gör sitt eget öl och har 20 sorter på fat. En annan favorit är Brålands gård som ligger i ett naturreservat och erbjuder flugfiske, kanoter, eldstäder och utsikt över äppellundar.

Brålands Gård

Brålands Gård ligger utanför Udevalla och bjuder på djupa skogar, fjäll, sjöar och fors.

– Sedan har vi Pizzamakarna utanför Finspång som huserar i en handelsbod från 1872. Bland det godaste jag nånsin ätit, dessutom närproducerat och ekologiskt. Här finns tio ställplatser med närhet till bastu och bad, ett riktigt smultronställe. Det finns så många pärlor som man inte känner till. Det finns mycket mer att upptäcka i Sverige än Topp-10 på Tripadvisor, säger Öjje.

Planen är att på sikt lansera tjänsten även utomlands, framför allt blickar man mot Tyskland, Frankrike, Schweiz, Österrike, Nederländerna och Storbritannien.

Kort om Öjje Holt

Bland annat medgrundare till Acast och tidigare vd på Spotify Nordic, ansvarig för iTunes Retail Europe, Apple och landschef Home & Entertainment, Microsoft.

Acamp Öjje Holt

Acamp är en digital tjänst för att annonsera ut, söka efter, hitta och boka unika platser, där man kan stanna med sin husbil, husvagn eller sitt tält och på enklaste sätt betala via plattformen. Grundat av Öjje Holt och Paul Berggren. Hittills har bolaget tagit in 16 miljoner i externt kapital från investerare som bl a Saeid Esmaeilzadeh genom riskkapitalbolaget Centripetal, Pigge Werkelin, Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Agnes Carlsson.

Till Acamps hemsida
Det här är en annons från Acamp och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.
Relaterade artiklar

Skånes Djurpark satsar på glamping

Livemusik på Dalhalla igen

Sponsrad artikel

Svenska campingplatser vinner internationellt pris

Sponsrad artikel

Så styr du din husvagn – var du än befinner dig

Elmia ställer in årets mässa

Brofästet Senoren – prisad ställplats i Blekinge skärgård

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket