Dinosaurierna har vaknat till liv igen

Den 20 juni öppnade Skånes Djurparks nya satsning ”Dinosaurier” som tar gästerna 70 miljoner år tillbaka i tiden.

Skånes Djurpark fyller 70 år och firar bland annat med att investera 15 miljoner kronor i attraktionen Dinosaurier, som blev den världsberömda nöjesparksdesignern Eric Damans sista designarbete. Attraktionen Dinosaurier finns på ett nyutvecklat område i parken. Tidsporten öppnar sig till ett 3000 kvm stort skogsområde och en stig leder till ett äventyr där fullskaliga dinosaurier lever, låter och imponerar.

Triceratops

Triceratops

På vägen möts gästerna bland annat av bjässen Triceratops, de snabba Veociraptorerna och den skånska dinosaurien Psittacisaurus. Högt uppe ovanför trädkronorna vrålar Brachiosaurusen och imponerar med sina 27 meter mellan svanstipp och nos.

Brachiosaurus

Har levt i Skåne

Den skräckinjagande Tyrannosaurus Rex kan matas, men är ganska kräsen. Kanske spottas moroten och salladsbladet ut, medan köttbiten slinker när hos den glupska köttätaren.

Tyrannosaurus Rex

Kräsen köttätare

– Vi har rekonstruerat hur dinosaurierna såg ut och deras storhet kan upplevas. Dinosaurier är häftiga, och ännu häftigare är det att det finns bevis på att de har levt i Skåne, säger Anna Blinkowski, ansvarig zoolog på Skånes Djurpark.

Samtidigt introduceras det nya övernattningskonceptet “Dino Camp” och Skånes Djurpark har nu plats för över 150 övernattande gäster per natt.

Dinosaurier Skånes Djurpark

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket