Extreme makeover på husvagn

Av: Kjell-Erik Næss, Bobil & Caravan • Översättning/Bearbetning: Christina Lundh
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En gammal husvagn och en gammal husbil var bland produkterna som väckte störst uppmärksamhet på Elmiamässan i Sverige. Men det var nog få som kände igen originalet efter att de hade gått igenom Dometics Extreme Makeover.

Allt gammalt revs ut ur husvagnen

Allt gammalt revs ut ur husvagnen Konceptet Extreme Makeover har slagit väl ut som TV-serier, både när det gäller plastikoperationer och ombyggnad av hus. I Sverige gjorde företaget Dometic, som bland annat tillverkar fönster, kylskåp, spisar etc. för husbilar och husvagnar, sin version av Extreme Makeover. Det gjorde de genom att inbjuda till en tävling där en husbil och en husvagn gjordes om efter konstens alla regler. Resultatet presenterades på Elimamässan i september.

Nya fönster och ny dörr sattes in

Nya fönster och ny dörr sattes in Vann tävlingenTävlingen var öppen för husbilar och husvagnar som tillverkats mellan 1995 och 2001 och det inkom en rad sökanden till Dometic. Valet föll till slut på en Kabe husvagn och en Elnagh husbil. Under sommarens lopp genomgick husvagnen och husbilen en förvandling som gjorde det svårt att tro att det var samma fordon. Allt gammalt revs ut och ersattes med en ny modern utrustning. De fick luftkonditionering, centraldammsugare, ett helt nytt kök och spis med keramikhäll, ny ugn och nytt kylskåp, vakuumtoalett, ny belysning, nya fönster och nya takluckor samt en audiovisuell utustning som sällan finns i husvagnar och husbilar. På husvagnen fick dörren byta sida och det tillkom nya fönster framtill, vilket gav ett helt nytt ljus inne i husvagnen och inte minst ett tufft utseende. Den lackerades i silver och det är inte mycket som påminner om en gammal Kabe. Husbilen från Elnagh fick också ett tuffare utseende med mönsterlackering, men här var de stora skillnaderna på insidan.

Man kan knappt känna igen den gamla Kabe-vagnen efter att den fått ny färg, nya fönster och en ny dörr

Man kan knappt känna igen den gamla Kabe-vagnen efter att den fått ny färg, nya fönster och en ny dörr USA nästa- Vi gjorde detta projekt för att visa att husvagnar och husbilar inte behöver se ut som de alltid har gjort. Det finns flera tusen gamla husvagnar och husbilar i Sverige och vi ville visa vad som kunde göras för att de skulle bli mer moderna och få en komfort mer lik den vi har hemma, säger Dometics marknadsdirektör, Rutger Wachtmeister. Han tror inte att några husvagnar eller husbilar kommer att genomgå en sådan totalförvandling som Dometic har genomfört med dessa två, men hoppas projektet kan vara en inspiration för ägare att se möjligheterna när det gäller att uppdatera husvagnen lite eller förnya inventarierna. Projektet fick i alla fall stor uppmärksamhet på Elmiamässan och Dometic är redan igång med planer på något liknande i USA under namnet ”RV Rescue”. De har redan fått in flera tusen ansökningar från folk som gärna vill ha sin husvagn eller husbil omgjord. Läs om Kabe och Dometic här: www.kabe.se och www.dometic.se

Relaterade artiklar

Skånes Djurpark satsar på glamping

Livemusik på Dalhalla igen

Sponsrad artikel

Svenska campingplatser vinner internationellt pris

Sponsrad artikel

Så styr du din husvagn – var du än befinner dig

Elmia ställer in årets mässa

Brofästet Senoren – prisad ställplats i Blekinge skärgård

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket