Gabriel Jonsson tar plats i Campingköket

Den 5 juli är det premiär för den tredje säsongen av Campingköket. I år gjordes inspelningarna på Timmernabbens camping och för matlagningen står ingen mindre än mästerkocken Gabriel Jonsson.

Du som följer Gabriel Jonsson på youtube vet att han har två passioner i livet – mat och snickeri. I sina inlägg blandar han husrenovering med matlagning, en lyckad kombination som lockat mer än 67 000 följare. Objektet som renoveras är den gamla gården Hardings gård i Vall på Gotland som Gabriel och sambon Olivia köpte år 2021.
– Vi upptäckte Gotland på en semesterresa för sju år sedan och att vi lyckades köpa denna fina gård är en dröm som förverkligats, säger Gabriel.
Han har drivit eget byggbolag ända sedan gymnasiet och gillar att få utlopp för sin kreativitet och skaparglädje via snickeriarbeten. Hardings gård har anor ända tillbaka till 1200-talet och det var viktigt för Gabriel och Olivia att renovera varsamt och återställa så mycket som möjligt av gårdens ursprungliga stil.

Årets säsong av Campingköket spelades in på Caravan Club Timmernabben. Husvagnen är en Knaus Südwind 650 PXB.

Vann i TV4

Parallellt med sitt byggintresse har Gabriel i hela sitt liv älskat att laga mat.
– Att snickra och att laga mat påminner lite grann om varandra. Fördelen med matlagning är att resultatet av ditt arbete kommer snabbare.
År 2019 ställde han upp i TV4:s tittarsuccé Sveriges mästerkock och gick och vann hela tävlingen. Hans trerättersmeny med hummersoppa, oxfilé provençale och brownie föll juryn i smaken och segern öppnade nya dörrar för Gabriel. Bland annat startade han youtube-kanalen Ett Gott Land och jobbar nu heltid med olika matlagningsevent.

Campingköket

År 2021 lanserade CampingSverige.se ett nytt koncept som fick namnet Campingköket. Idén är att inspirera campare att göra god och lättlagad mat i campingmiljö. I årets säsong är det Gabriel Jonsson som står för recept och matlagning.
– Att laga mat på en camping är speciellt, det är inte svårt men kräver lite förberedelser. Jag har tagit fram sex recept som är enkla att göra, men samtidigt har det där lilla extra som lyfter rätterna.
Bland annat bjuder Gabriel på en god taco på flapsteak, en egen modern tolkning på 80-talsklassikern päron och after eight samt den spanska tapasrätten Pan con tomate. Inspelningarna gjordes i början av juni på Caravan Club Timmernabben utanför Mönsterås.
Det blev sex nya avsnitt som läggs ut på CampingSverige.se med start den 5 juli. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Campingköket säsong 3 görs i samarbete med Knaus, Caravan Club och Finnlines.

Kort om Gabriel Jonsson

Gabriel Jonsson är matkreatör, kock och snickare. Driver kanalen Ett Gott land med 67 000 följare. Vann Sveriges mästerkock 2019 och bor sedan 2021 på Gotland. Är aktuell som kock i nya säsongen av Campingköket.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket