Hymer Center är redo för utmaningarna

Av: Daniel Andersson • Fotograf: Daniel Andersson
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Med Hymer Center har Ängelholm har en av landets finaste husbilsanläggningar. I enlighet med ägarnas riktlinjer får kunderna hjälp före, under och efter sin affär. – Att köpa husbil är en stor investering. Vi vill öka tryggheten för kunderna och ge dem ett bekymmersfritt ägande, säger grundaren Aner Engstrand.

Ingvar, Aner, Daniel och Ronny välkomnar dig till anläggningen i Ängelholm.

Ingvar, Aner, Daniel och Ronny välkomnar dig till anläggningen i Ängelholm. Med fyra anläggningar, 46 anställda och en omsättning på över 300 miljoner kronor är Hymer Center en av landets ledande husbilsaktörer. Grundaren Aner Engstrand ser framgångarna som ett kvitto på att han tagit de rätta besluten under sin snart 50 år långa karriär. – Med framgången följer plikten att ta ansvar för sin produkt. Att säkra eftermarknaden är en större utmaning än försäljning just nu, säger han. Försäljningen går nämligen nästan av sig själv för tillfället. Aldrig har efterfrågan på husbilar varit större än nu. – Marknaden är oerhört het. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att vi skulle nå dessa nivåer, men uppenbarligen finns ett uppdämt behov. Folk vill helt enkelt äga en husbil.

-Husbilsbranschen växer organiskt och produkten fyller ett behov hos dagens människor, säger Aner Engstrand.

-Husbilsbranschen växer organiskt och produkten fyller ett behov hos dagens människor, säger Aner Engstrand. Växer organisktDen positiva rapporteringen i media bidrar till hajpen, men husbilstrenden är av allt att döma inte en dagslända. – Det är inte som när surfbrädan blev extremt populär på 80-talet. Alla skulle ha en, men ganska snart dog intresset, bara entusiasterna fortsatte. Husbilsbranschen växer organiskt, produkten fyller ett behov hos dagens människor, menar Aner. Husbilen kan vara allt från ett fritidsnöje till en laståsna eller logistiklösare. Till skillnad mot vad många tror så är det inte bara pensionärer som skaffar husbil. – Nej, inte alls, säger Aner och plockar fram orderpärmen. Här finns kunder som är födda t ex 1961, 1967 och 1978.

Hymer Center i Ängelholm säljer husbilsmärkena Hymer och Carado.

Hymer Center i Ängelholm säljer husbilsmärkena Hymer och Carado. PrioriteradeAner återkommer till service och eftermarknad. Han ser ett akut behov inom branschen att bygga ut verkstäderna för att möta den snabbt ökande efterfrågan. – Det krävs investeringar i mångmiljonklassen, både i fastigheter och i kompetens. Vi har själva ett stort rekryteringsbehov, svårigheten är att hitta rätt personal.Hymer Centers kunder behöver dock inte oroa sig. De är prioriterade och kan alltid räkna med att få den hjälp som behövs. Kundvård, service och trygghet är viktiga ledord inom företaget. Trots att rekordåret 2016 visade en 32-procentig ökning för husbilsförsäljningen, verkar inget tyda på att tillväxten stagnerar. – Det finns tillräckligt stort intresse för samma scenario under 2017. Bromsklossen är i så fall branschen själv, att vi helt enkelt inte hinner med, avslutar Aner Engstrand. Fakta Hymer Center ÄngelholmByggdes: 2004Märken: Hymer och CaradoAnställda: ca 10Antal fordon inomhus: ca 18Antal fordon utomhus: ca 20

Relaterade artiklar

Smaka på camping: Bergholm arrangerar ny mässa på Elmia

Dometic: Coola kylboxar som tål hårda tag

Ny vd för Husbilslandet

Sponsrad artikel

Tre visningshelger – se alla 2022-nyheterna hos Tumbo!

Hultsfred Strandcamping – TripAdvisor Traveller’s Choice 2021

Diggiloo ger sig ut på vägarna igen

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket