Hymercar Grand Canyon – nära himmelriket

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Finns det husbilar som fungerar optimalt för några veckors semester men som samtidigt kan brukas privat till och från arbetet utan problem? Jodå, Hymercar Grand Canyon är en av dem. Husvagn på Väg har provkört en av marknadens bästa kompakta husbilar.

Klaffbordet vid sittgruppen blev hyllad på mässan Caravan Stockholm.

Klaffbordet vid sittgruppen blev hyllad på mässan Caravan Stockholm. I samband med mässan Caravan Stockholm tidigare i vintras rönte Grand Canyons syskonmodell Yellowstone den fina utmärkelsen ”Bästa Kompakthusbil” när juryn fick tycka till i ”Best in Show”. Helt klart kunde Grand Canyon vunnit samma kategori då den till och med har en loftsäng att erbjuda sina resenärer. Att i en 599 centimeter kort husbil kunna erbjuda en dubbelsäng bak och en loftsäng med närhet till himmelriket är inte bara bra utan bättre än så. Den sistnämnda är inte svårare att trolla fram än att fälla ned suffletten på en cabriolet. Två spännen ska hakas loss och vridas ett halvt varv, sedan vikar man undan duken och fäller pop-up-sängen. Att sängen bak i sin tur är utrustad med det komforthöjande Froli Star-systemet utökar bara känslan av att det här handlar om top-of-the-line vare sig vi sover uppe eller nere.

Hymercar - läcker, somrig och smart.

Hymercar – läcker, somrig och smart. Till vardag och äventyrMen det är inte bara det horisontella läget i Grand Canyon som framkallar känslor av vällust. Att ratta den är också en dröm. Det spelar ingen roll om vi låter de 148 hästkrafterna tala ut på högtrafikerade E18 eller när slingrar oss in bland trånga gränder i pittoreska Wadköping. Grand Canyon fullkomligt smyger kattlikt fram likt en fullvuxen SUV och gör det dessutom med ytterst låg decibelnivå. Med andra ord är det inte särskilt svårt att kombinera vardagliga sysslor som exempelvis storhandlandet inför helgens bestyr med äventyrsresorna upp till fjällvärlden när semesterveckorna pockar på. I det här kapitlet är Grand Canyon i det närmaste oslagbar.

I köksavdelningen finns allt man kan önska sig, till och med ugn.

I köksavdelningen finns allt man kan önska sig, till och med ugn. Flexibel och fiffigI övrigt kan vi inte undgå att bli imponerade av hur ingenjörskonsten ter sig i den här typen av fordon. Liten yta men likväl en minst sagt diger utrustningslista. Ta bara det flexibla klaffbordet vid sittgruppen som ett exempel eller det utvikbara handfatet i hygienutrymmet som ett annat. Fiffigt och platsbesparande var orden. På den lilla boendeytan har de även lyckats få till en köksmiljö som inte behöver skämmas för sig. Här finns tvålågig spis, 230- och 12V uttag, löstagbar skärbräda, besticklåda med soft close, gasolugn och förvaringsskåp. Kylskåpet har ett emblem från Waeco och i detta fall betyder det en kompressormodell på 108 liter. Är det då någon arbetsyta att tala om vid köksbänken? Här får vi inte glömma bort att vi har med bara en lite drygt två meter bred kompakthusbil att göra, men är det trångt? Nix!

Handfatet på toa är vikbart för att spara plats.

Handfatet på toa är vikbart för att spara plats. God ventilation Att få till optimal ventilation i en kompakthusbil är inte särdeles svårt. Öppnar bakdörrarna och låter solstrålarna leka fritt när jag sätter mig vid kofångaren i akterpartiet. Kikar därefter återigen in i hygienutrymmet där det bör tilläggas att det självklart också finns dusch- och torkmöjligheter. En handdukshängare är nämligen applicerad i taket. Ventilationen i detta utrymme är ett öppningsbart frostat fönster. I akterpartiet finns även högtalare samt 230-uttag. En annan finess är att gasolflaskorna kan bytas både från in- och utsidan.

Dubbelsäng på tvären.

Dubbelsäng på tvären. Begränsade utrymmenVridbara komfortsäten i hytten kombineras med riktigt sköna bältade platser. Här var faktiskt kvaliteten inte bara ett utan flera snäpp högre än vad vi hade förväntat oss. Bakom den bältade soffan noteras en tv. När det gäller packning får man tänka till. Visst finns det en mängd skåp och lådor, en del där man minst anar dem. Men storleken är av utrymmesskäl inte på samma nivå som hos fullvuxna husbilar. I gengäld behöver inte halva bohaget hänga med när det är dags för semester ute i det fria. Nej, då är det himmelriket i en pop-up-säng som gäller. Fakta Hymercar Grand CanyonLängd: 599 centimeterBredd: 208 centimeterHöjd: 270 centimeterTotalvikt: 3 500 kgGrundpris: 549 000:- (provkörd husbil 725 800:-)Extrautrustning: 148-hästarsmotor, läderklädsel, extra bodelsbatteri, Truma Duo-C gasolomkopplare, Truma Combi 4EH med el-patron, trägolv i dusch, isolerad och uppvärmd spillvattentank, uppfällbart sovdäck med taksäng, lackerade kofångare fram/bak, 17 tums aluminiumfälgar, markis, Carbon-Line dekor, draperi, myggplissé vid skjutdörren, tv-förberedd inklusive DVB-T-antenn, LED-tv, extra värmerör för taksäng, gasolugn samt campingstolar/bord.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket