Knaus visade upp sig i Nordstans köpcenter

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Nyligen ringlade köerna långa inne i köpcentret Nordstan i Göteborg. Då tog Bergholm och återförsäljaren Codat nämligen husbilarna till allmänheten under en fyra dagar lång utställning. – Det var en succé, intresset var enormt, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Åtta husbilar från Knaus visades upp i Nordstans köpcentrum.

Åtta husbilar från Knaus visades upp i Nordstans köpcentrum. Vanligtvis ställs fritidsfordon ut på mässor där många redan äger eller funderar på att skaffa ett fritidsfordon. Den här gången var syftet att möta en helt ny målgrupp som aldrig tidigare satt sin fot i en husbil. Det faktum att frågorna som ställdes skiljde sig från andra mässor visade att den önskade målgruppen hade nåtts.– Den klart vanligaste frågan var ”kan jag köra den här på vanligt b-körkort?”, men många undrade också hur mycket vatten som ryms, hur många bältade platser som finns, hur tung husbilen är och hur värmesystemet fungerar, berättar Conny Axebrink, säljare på Codat Husbilar. Eftermarknaden pågår fortfarandeÄven om minimässan är över har Codat ännu kontakt med besökare från Nordstan. Ett antal personer har redan varit inne för att få offert. Och även om det inte var syftet med utställningen såldes en bil på plats under helgen, en Knaus Van I 650.– Det var en kund vi aldrig hade träffat, och som inte varit i kontakt med någon hos oss tidigare, berättar Conny Axebrink.

Försäljningschef Patrik Jonsson är van att ställa ut på mässor, som här på Stora Nolia i Umeå.

Försäljningschef Patrik Jonsson är van att ställa ut på mässor, som här på Stora Nolia i Umeå.Fotograf: Edel Puntonet Gynnar även andra återförsäljareDet verkar också som att utställningen i Nordstan i förlängningen kan gynna återförsäljare i andra delar av Sverige.– Under helgen pratade jag med folk från hela landet och kunde hänvisa dem till närmaste återförsäljare för uppföljning, berättar Patrik.Dessutom är det flera andra av Bergholms återförsäljare som börjat fundera på hur de skulle kunna göra något liknande på sin ort under lågsäsong.– Så vem vet vart nästa minimässa kommer att äga rum! avslutar Patrik Jonsson.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket