Ny branschmässa i Stockholm – närmare 50 varumärken ställer ut

Stockholm Husvagn Husbil är namnet på en ny mässa för husvagnar och husbilar. Den arrangeras på Stockholmsmässan parallellt med båtmässan Allt för Sjön den 14–17 mars 2024.

HRF, Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund, har tagit initiativet till den nya mässan som förfogar över drygt 11 000 kvadratmeter på Stockholmsmässan i Älvsjö.
– Intresset från de ledande aktörerna i branschen har varit mycket stort och alla utställningsytor är fullbokade, berättar Jörgen Nyström, kanslichef på HRF och den som projektleder mässan.
Han är nöjd över den bredd av utställare som kommer att möta besökarna på mässan.
– Här finns allt från små, nätta husvagnar till stora premiumbilar. På en och samma dag kan du se, jämföra och kolla in vilken modell som passar just dig bäst.
Sammanlagt är närmare 50 varumärken representerade på Stockholm Husvagn Husbil.

Närmare 50 utställare är på plats på mässan.

Två mässor samtidigt

Stockholm Husvagn Husbil arrangeras 14–17 mars parallellt med båtmässan Allt för Sjön och entrébiljetten ger tillträde till båda mässorna.
– Det ger oss förutsättningar att nå en ny målgrupp. Vi ser också stora fördelar med att mässan genomförs i Stockholm. Dels är det landets mest folktätaste region, dels vet vi att intresset för det mobila boendet tilltalar allt fler storstadsbor, säger Per Nilsson, ordförande HRF.

Mässan äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö 14-17 mars.

Totalupplevelse

Hanse Thorslund, som är projektledare för Allt för Sjön, är glad över att kunna bredda utbudet på mässan.
– Genom samarbetet med HRF erbjuder vi nu än mer produkter och möjligheter för alla som gillar en aktiv fritid, resor och avkoppling både till lands och till sjöss. Totalupplevelsen för våra besökare blir större, säger han.
Den nya mässan innebär att mässan Husbil Stockholm, som sedan några år tillbaka har arrangerats i Kistamässans lokaler, läggs ned.

Mässan visar allt från små husvagnar till lyxhusbilar som denna Morelo.

Dagsprogram

Stockholm Husvagn Husbil erbjuder även ett dagligt program med olika föreläsningar. Husbilsskolan är på plats med information för nybörjare, det blir teknisk frågestund och bloggen Husbilsresor & Äventyr pratar vintercamping i teori och praktik.
– På fredagen och lördagen berättar Freedom Travel om sina resor i Bottniska viken med besök på bland annat Unesco-arv, historiska platser och Mumindalen.
För besökare som kommer till mässan med sitt fritidsfordon finns flera möjligheter att övernatta.
– Det finns en handfull campingar och ställplatser i närheten. Det finns även parkeringsplatser i direkt anslutning till mässan med möjligheter att övernatta. Dock utan tillgång till el och service, tillägger Jörgen Nyström.
Han påminner campare om att ha minst en parkeringsruta mellan sig och fordonet bredvid för att minska risken för brandspridning.

Klicka här för mer info och biljettbokning!

Fakta Stockholm Husvagn Husbil

När: 14–17 mars 2024
Var: Stockholmsmässan
Torsdag 14 mars kl 10–20
Fredag 15 mars kl 10–18
Lördag 16 mars kl 10–18
Söndag 17 mars kl 10–18

Husbilsmärken
Adria, Affinity, Bürstner, Carthago, Challenger, Concorde, Dreamer, Etrusco, Eura, Frankia, Hobby, Hymer, Kabe, Karmann Mobil, Knaus, Laika, McLouis, Morelo, Niesmann+Bishoff, Nordic Mobile Office, Pilote, Rapido, Sun Living och Weinsberg.

Husvagnsmärken
Adria, Caravelair, Hobby, Kabe, Knaus, Polar och Weinsberg

Campers
Easy Campers

Tältvagnar
Camp-let

Tillbehör
Al-ko, Cadac, Campingvaruhuset, Däckteam, E&P, GoCamp, Isabella, Kama Fritid, Piczo, Royal Camping, Sawiko, Varsam Försäkring

Media
Allt om husbilen, Allt om Husvagn & Camping och CampingSverige

Destinationer
Caravan Club

(Uppdaterad 230209)

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket