Ny vd för Husbilslandet

Eva-Klara Blomberg Högväg har nyligen tillträtt som vd för Husbilslandet utanför Kristinehamn. – Jag älskar det entreprenörskap som finns här, säger hon.

Eva-Klara kom i kontakt med Husbilslandet i början av året då hon som konsult hjälpte till att sätta en tydlig affärsplan och utveckla företagets värdegrund. Ledningen såg direkt vilken potential och erfarenhet som Eva-Klara förde med sig in i företaget och erbjöd henne tjänsten som vd. Eva-Klara saäger att hon fick frågan i precis rätt tid.
– Jag saknade att vara med och utveckla ett företag under längre tid. Dessutom tyckte jag att det var väldigt kul att jobba med ägarna här och all personal. Det som de har lyckats med och hur snabbt verksamheten har vuxit är otroligt fascinerande, säger Eva-Klara.

Husbilslandet ligger på Bäckhems gård utanför Kristinehamn.

Laganda

Eva-Klara har en bakgrund i bankvärlden och under sina 17 år på SEB har hon haft olika befattningar. Bl a kontorschef, distriktschef för fyra kontor och regionchef för Mellansverige med ansvar för 140 medarbetare. I sitt ledarskap beskriver hon sig som engagerad, kommunikativ, inkännande och en person med mycket energi.
– För mig är det också viktigt att vi är ett lag. Jag kände direkt att det redan finns en väldigt bra känsla här. En laganda! Det jag kan bidra med är strukturer, ledarskap och en högre effektivitet.

Ny kundgrupp

Hon tror på en positiv utveckling även efter pandemin. Med en helt ny kundgrupp som upptäckt charmen med att kombinera friluftsliv och husbilsliv.
– Det är inne att vandra, åka mountainbike och paddla SUP. Många tänker kanske att det är mest pensionärer som åker husbil, men så är det verkligen inte längre!

Fakta Husbilslandet

Husbilslandet grundades år 1988 av Ingvar Pettersson på Bäckhems gård utanför Kristinehamn. Företaget har växt till att bli en av landets största återförsäljare av husbilar och drivs sedan några år tillbaka av Ingvars son Nils-Olof Pettersson firman tillsammans med Niklas Olsson och Jonas Pettersson. Företaget har de senaste åren expanderat kraftigt och gjort stora investeringar. År 2011 invigdes en ny utställningshall och 2017 stod en toppmodern serviceverkstad klar. I dag har företaget över 30 anställda och säljer årligen upp emot 500 fordon. Husbilslandet är auktoriserad återförsäljare för Knaus, CI, Roller Team, Tabbert, T@b, Weinsberg och Morelo.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket