Service av Mercedes nu på alla Hymer Center

Från och med mars 2023 erbjuder Hymer Center service av Mercedes på alla sina anläggningar i Sverige.

När Hymer Center i Lomma öppnade förra året var den unik i flera avseenden. Förutom att vara Sveriges modernaste husbilsanläggning utmärkte den sig med att vara Europas första husbilsverkstad som är auktoriserad för Mercedes Vans.
– Anläggningen byggdes för att in i minsta detalj klara alla de krav som ställs av Mercedes för att uppnå auktorisation-status. Nu tas nästa steg att säkerställa bekvämligheten för alla våra kunder som har husbilar byggda på Mercedes-chassi, berättar vd Aner Engstrand.

Nenad Gasic och Pierre Gullstrand är auktoriserade Mercedes-tekniker.

ISO-certifiering

Från och med mars 2023 erbjuder Hymer Center nämligen Mercedes-original-service på alla sina sex anläggningar på orterna Örebro, Stockholm, Ängelholm, Göteborg, Umeå och Lomma. Det är möjligt tack vare den kunskap som införskaffades genom auktoriseringen för Mercedes i Lomma, bland annat genom ISO-certifiering i kvalitet och miljö, ISO 9001 och 14001.
– Att vi nu kan erbjuda underhållsservice för Mercedes på alla anläggningar passar perfekt in tillsammans med den FIAT-auktorisation som vi redan har, säger Aner Engstrand.

Alla oljor hanteras via ett sinnrikt system med ledningar från cisterner i källarplanet.

Omfattande investering

Hymer Center har låtit utbilda sina befintliga servicetekniker till underhållstekniker för Mercedes. De kommer ingå i utbildningsplanen för service- och chassitekniker med lärarledda utbildningar hos Mercedes Sverige.
– Våra verkstäder har utrustats med Mercedes-specialverktyg och Mercedes-diagnosdatorer. Alla servicearbeten på kundfordon dokumenteras i Mercedes digitala serviceböcker genom de licenser som köpts till alla Mercedessystem för felsökning och underhållsservice. En mycket omfattande investering som befäster oss som Sverige ledande fullserviceleverantör av husbilar, menar Aner.

Verkstaden är utrustad med den senaste tekniken och avancerade verktyg.

Allt på ett ställe

Att ta hand om hela produkten – försäljning, service och eftermarknad – är ett av Hymer Centers främsta kännetecken. Verkstadsservice har blivit allt viktigare i takt med att fordonen utvecklats tekniskt.
– På våra verkstäder är vi vana att hantera husbilarnas storlek, samt ha dem i en ren miljö då det är våra kunders hem. Den största vinningen är dock i synergieffekten av att kunderna kan serva både motor och bodel på ett enda ställe och vid samma tidpunkt, avslutar Aner Engstrand.
Hymer Centers verkstäder tar inte extra betalt för att utföra motorservice på helintegrerade fordon.

Aner Engstrand, vd, och Suad Rosarv, platschef.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket