Trettiofem år med Husvagnsreserven

Det råder jubileumsyra i Kristianstad. Husvagnsreserven firar 35 år och laddar för ännu en ny säsong. – Det kommer bli ett år med stora utmaningar, men vi är optimistiska. Hemester är här för att stanna, säger Anders Ekdahl.

År 2021 blev ett historiskt rekordår med en omsättning på 200 miljoner. Sedan kom 2022 med krig, höga elpriser och inflation med sjunkande omsättning som följd. År 2023 fortsätter med tuffa omvärldsfaktorer och osäkert läge.
– Vi tror trots allt på ett bra år. Husvagns- och husbilsresor är fortfarande en attraktiv semesterform som dessutom är hållbar och betydligt billigare än till exempel charter, säger Anders Ekdahl.
Pandemin ledde till ett stort underlag av nya kunder som fick upp ögonen för mobilt boende.
– De flesta nytillkomna kunder har stannat kvar och börjar nu byta upp sig, noterar Anders.

Fyra man stark säljstab: Micke, Per, Fredrik och Peter.

Effektivare

Husvagnsreservens satsning på service och eftermarknad har lönat sig. Verkstaden, som är godkänd husbilsverkstad och Fiat Professional, är kompetent och lockar många kunder. Samtidigt har företaget under fyra års tid gjort en genomlysning av hela verksamheten.
– Vi jobbar mycket effektivare nu och har tydliga rutiner, processer och flöden som alla anställda har digital tillgång till. Det underlättar för alla och skapar en trygghet.

Fullserviceanläggning med Fiat Professional och ny maskin för hjulinställning.

Nya investeringar

Med en stor tilltro på framtiden fortsätter Husvagnsreserven att investera. Under året kommer de äldsta byggnaderna att få ny enhetlig fasad i antracitgrå färg. Brandskyddsvägar kommer att installeras samt en hiss till kontors- och konferenslokalerna på andra våningen.
– Vi har även bytt ut all belysning till LED-lampor, vilket gett både ekonomiska och miljömässiga fördelar, berättar Anders.
Säljstaben har förstärkts med Per som tagit klivit från koordinator till säljare och i butiken hittar vi Jessika som är ny ansvarig för fritidstillbehör. Trots många utmaningar ser Anders positiv på framtiden.
– Vi har haft mycket värre saker att brottas med genom åren. Vi är experter på att hitta lösningar och förse alla kunder med rätt produkter, avslutar Anders Ekdahl.

Jessica ser till att hyllorna i tillbehörsbutiken är välfyllda.

Fakta Husvagnsreserven

Grundades: år 1989 i Vä utanför Kristianstad
Vd: Anders Ekdahl
Omsättning: ca 200 miljoner (2021)
Anställda: 23
Varumärken: Adria, Pilote, Knaus, Weinsberg, Tabbert och T@b
Verkstad: Fiat Professional, Certifierad verkstad,
Tillbehörsbutik: Kama Fritid Premium Dealer
Övrigt: Gasellföretag 2018

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket