Två nya ställplatser längs Göta kanal

Ställplats Malfors och ställplats G:a Motala Verkstad är två av årets nyheter för dig som kör husbil utmed Göta kanal. Totalt finns nu 15 ställplatser längs kanalen.

Göta kanal är en av Sveriges mest populära turistdestinationer. Den historiska attraktionen lockar många husbilägare och behovet av fler ställplatser har ökat för varje år.
– Vi ser en stadig ökning av antalet husbilar som söker sig till kanalens vackra omgivningar, säger Roger Altsäter, vd på AB Göta kanalbolag.
Han fortsätter:
– Efterfrågan har helt enkelt varit större än tillgången. Därför investerar vi denna säsong i två nya ställplatser samt gör de som redan finns möjliga att förboka på vår hemsida, fortsätter Roger Altsäter.

Kaffeteriet i Borensberg.

Förbokning

De nya ställplatserna är Malfors, Ljungsbro (öppen från 15 juni) och ställplats G:a Motala Verkstad (planerad öppning i juli). Med förbokning kan gästerna vara säkra på att det finns en ledig plats när de kommer fram. Ställplatserna, som förses med en automatisk bom, erbjuder besökarna en smidig incheckning.

Göta Kanal är 19 mil lång och ett av Sveriges största kulturarv.

Populär attraktion

Med 19 mil av vacker natur har Göta kanal länge varit ett populärt val för såväl inhemska som internationella turister. Allt från fritidsbåtar och kryssningsfartyg till husbilar och campare samt semesterfirare som utforskar området till fots eller på cykel. Göta kanal erbjuder en resa genom historien med sin gamla slussteknik och dessutom möjligheten att uppleva nutida turism med ett brett utbud av aktiviteter och matupplevelser längs vägen. Idag finns ett femtontal ställ- och campingplatser utmed Sveriges längsta turistattraktion.
– Vi vill erbjuda våra besökare en bekväm och minnesvärd vistelse längs Göta kanal. Genom att utöka antalet ställplatser får fler chansen att njuta av Göta kanal, avslutar Roger Altsäter.

Klicka och läs mer om ställplatserna utmed Göta kanal!

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket