Orsa Grönklitt lanserar en ny app

En ny app ska lyfta besöket i Orsa Grönklitt till nya höjder. Den kostnadsfria appen är den första i sitt slag i Sverige, och är tidigare bara använd på några av de större turistorterna i alpvärlden. – Vi ser appen som ett utmärkt verktyg för att sprida både information och inspiration, säger Mari Tara, försäljningschef, Grönklittsgruppen.

Den kostnadsfria appen är den första i sitt slag i Sverige, och är tidigare bara använd på några av de större turistorterna i alpvärlden.

Den kostnadsfria appen är den första i sitt slag i Sverige, och är tidigare bara använd på några av de större turistorterna i alpvärlden.

Appen ”Orsa Grönklitt” innehåller flera olika tjänster. I basen finns all info som återfinns på hemsidan orsagronklitt.se, information som ger en bra, samlad bild, över allt som finns att se, göra och upptäcka.

– Vi är jätteglada över att också kunna integrera andra typer av tjänster, säger Mari Tara, som allt kring våra längdspår och den alpina verksamheten. Vårt spårsystem omfattar 128 kilometer. Med den här appen kan alla våra skidåkare få en överblick över aktuell spårstatus, de kan se var och när det är spårat, och inom vilka tidsintervaller. Man kan också skapa personlig data och se åklängd, hastighet, höjdmeter och så vidare. Och för den som åker alpint går det att se historik som antal åk, snitthastighet med mera. Dessutom, och det är väldigt bra, kan man via appen orientera sig, och därmed alltid veta var man befinner sig, en smart trygghetsfunktion om man exempelvis är ute i backar och spår. Det blir också ett bra sätt för ett sällskap eller familj att ha koll på varandra.

- Med den här appen kan alla våra skidåkare få en överblick över aktuell spårstatus, säger Mari Tara.

– Med den här appen kan alla våra skidåkare få en överblick över aktuell spårstatus, säger Mari Tara.

I gott sällskap

Mari är glad över att appen – som testkörts under en period med framgång – nu kan lanseras.

– Det här skapar värden i alla led, där vi kommer att kunna koppla på ytterligare tjänster efterhand, som interaktiva kartor, tävlingar, erbjudanden. Orsa Grönklitt är en väldigt omtyckt destination med stor dragningskraft. Det är självklart att vi ska vara med i framkant av tekniken. Extra roligt är det att vi är först i Sverige med den här typen av app, som annars bara används på andra större alpina resmål i Europa och ute i världen. Det här gör upplevelsen i Orsa Grönklitt en nyans rikare.

Malin Carlsson företräder leverantören av appen, Top branch Sweden och Skitude Scandinavia & Switzerland.

– Vi på Skitude är stolta över att Orsa Grönklitt valt oss som leverantör för sin nya app. Orsa Grönklitt hamnar nu i gott sällskap med Madonna Di Campiglio i Alperna och Powder Mountain i USA, bland många andra.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket