Flintastek Al Pastor

Äntligen dags att ge flintasteken upprättelse. Här serveras den i en modernare tappning som taco tillsammans med picco de gallo och krossad avokado.

Ingredienser

4 personer
1 st Färdigmarinerad Flintastek ca 800g
1 tsk spiskummin
Pico de gallo
2 st tomater
1 st lime
½ st rödlök
1 msk hackad koriander
Krossad avokado
2 st mogna avokados (alt 1pkt fryst avokado 400g)
1 st lime, skal och saft
1 msk olivolja
Salt & svartpeppar
Till servering
Små tortillabröd
Salladsblad
Gräddfil

Gör så här

  1. Rubba in kötten med spiskummin. Gör små snitt i kanten på köttet så steken inte 2slår2 sig. Grilla på medelvärme under lock. Ca 15 minuter på varje sida. Vänd köttet under tiden så att det inte bränns. När köttet når en innertemperatur på 70-72 grader så är köttet klart. Låt det vila 5 minuter innan ni skär upp det i fina tunna skivor.
  2. Tärna tomaterna och hacka löken. Blanda med pressad lime, chiliflakes och koriander.
  3. Krossa avokadon med en gaffel. Riv i limeskal och pressa i limesaft. Tillsätt salt, peppar och olivolja.

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket