Autovendo öppnar nytt Hobby Center

Autovendo i Falkenberg öppnade i oktober ett Hobby Center med fokus på fordon från tyska Hobby. – Vi har jobbat med Hobby sedan 2019 och vill nu satsa fullt ut på ett marknadsledande märke, säger Fredrik Karlsson, vd på Autovendo.

När vi når Fredrik har han precis varit på jullunch. Nu ska han hem och gå ut med hunden för att sedan gå tillbaka till kontoret och jobba några timmar till.
– Det är ju ärligt talat ganska lugnt i butiken just nu. Men vi har haft ett helt ok år, vi ska inte klaga, säger han.

Fredrik Karlssson, vd Autovendo.

Fredrik är född optimist och välkänd för sitt glada lynne, men också envishet. Fredrik har sin bakgrund i bilbranschen och byggentreprenad. År 2013 började han som säljare på Campea i Falkenberg och fick värdefull kunskap om husbilar och husvagnar. Efter några år kände han att det var dags att starta eget. Sedan starten år 2016 har verksamheten utvecklats snabbt och lokalerna på Oktanvägen blivit trångbodda. Fredrik började för flera år sedan planera för ett nybygge, men det ekonomiska läget och andra omvärldsfaktorer har tillfälligt pausat projektet.
– En alternativ lösning har blivit att tills vidare hyra en bilhall längre bort på vägen. Där har vi startat ett Hobby Center och visar upp ett 20-tal nya husvagnar samt tält, möbler och tillbehör från bland annat Isabella, Ventura och Kampa, berättar Fredrik.

Nytt Hobby Center

Autovendo blev auktoriserad återförsäljare av Hobby i augusti 2019. Satsningen har slagit väl ut och hittills har ett 70-tal nya Hobbyvagnar sålts.
– Det var en milstolpe, jag minns glädjen när vi skrev avtal på mässan i Düsseldorf och beställde de första demovagnarna.

Invigningen av det nya Hobby Center skedde med en Oktoberfest och intresset har varit stort.
– Hobby är ett marknadsledande och fint varumärke som passar väl in i vårt sätt att arbeta. Samtidigt kräver det ett stort engagemang, men det är vi villiga att investera i, säger Fredrik.
– Ska vi lyckas behöver vi sälja runt 25 Hobbyvagnar om året. Detta året, som har varit väldigt utmanande, har det ändå blivit 15-16 stycken så vi är optimistiska och känner att vi har ett bra kundunderlag i Halland.
Hans förhoppning är att på sikt även kunna sälja Hobby husbilar. Totalt har Autovendo ca 50 fordon till salu i dagsläget.

Hobby Center öppnade i oktober.

Bättre garantier

En nyhet är att Autovendo erbjuder avsevärt förbättrade garantier på Hobby från och med årsmodell 2024.
– Vi kan nu erbjuda förlängd garanti med 36 månader utöver två års fabriksgaranti samt 12 års täthetsgaranti på nya Hobby-vagnar.
En fjäder i hatten är att Autovendo sålt och levererat Sveriges första 660 WQM Nordic Edition till en familj i Höganäs.
– De har haft vagnen i två veckor och redan hunnit testa vintercamping en hel helg vid minus 10 grader och är supernöjda, säger Fredrik.

”Jätteroligt jobb”

Under året har en ny säljare anställts, Jonas Andersson.
– Han är jätteduktig och omtyckt av både kollegor och kunder. Med över 13 års erfarenhet av branschen är han ett viktigt tillskott för oss.
En starkt bidragande orsak till Autovendos framgångar är servicen som verkstaden erbjuder. Under verkstadschef Dennis Andersson utförs försäkringsskador och bodelsservice och företaget är auktoriserade av bland annat Alde, Truma och Thetford.
– Våra servicebilar är också uppskattade. Med dem kan vi hjälpa kunden på plats med enklare reparationer, säger Fredrik.

Han kan se tillbaka på en bra resa med sitt Autovendo och ser glädjen i arbetet som en nyckel.
– Det är ett jätteroligt jobb och vi träffar massor av trevliga människor. Bilbranschen gillade jag aldrig, men husvagnar och husbilar är skoj!
Under Trettonhelgen blir det Öppet hus hos Autovendo med bland annat specialerbjudanden, quiz och fika.

Kort om Autovendo

Grundades: 2016 i Falkenberg
Drivs av: Fredrik Karlsson och Dennis Andersson
Omsättning: ca 29 miljoner
Anställda: 7
Återförsäljare av: Hobby husvagnar
Övrigt: Verkstad, tillbehörsbutik och förmedling
Aktuellt: invigde nytt Hobby Center i oktober och har Öppet hus 5-7 januari

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket