Isaberg – idealiskt nybörjarställe för ovana vintercampare

Du har just beslutat dig för att ta på vintercamping för första gången. Husvagn har du, men kan den klara det kalla vädret och var kan man uppleva ”riktig” vintercamping i snön? Mjukstarta vintercampingäventyret på Isaberg Mountain Resort.

Isaberg Mountain Resort är en av Sveriges sydligast belägna fjällvärldar och ligger centralt i Sydsverige utmed Nissastigen mellan Jönköping och Halmstad. Från Helsingborg tar det ca 2½ timme med bil och från Göteborg 1½ timme.

Skidområdet är inte så stort men har allt, vilket gör det till ett idealiskt nybörjarställe för ovana vintercampare. Campingplatsen ligger vid foten av själva Isaberg, så när husvagnen har ställts på plats behöver man inte köra mer förrän det är dags att åka hem igen.

Isaberg pistkarta 2022

Isaberg pistkarta 2022

Pister och andra aktiviteter i snön ligger nära campingplatsen eller är tillgängliga via liftsystemet.

Oavsett om man är nybörjare eller erfaren kan man ibland behöva hjälp. Personalen på Isaberg gör stora ansträngningar för att hjälpa en på plats och skulle de inte vara i närheten, finns det i regel alltid någon annan vänlig person som ger en ett handtag.

Isaberg lift

Inte bara skidåkning

Man behöver inte gilla skidåkning för att prova vintercamping. Det finns många andra fördelar med att campa på vintern. För det första kan man utnyttja sin husvagn maximalt och varför inte använda den hela året, när den nu ändå är i din ägo?

Även om pister och skidåkning är en stor del av Isaberg, vill vi absolut rekommendera att man går några turer i området, åker skridskor, provar isfiske och åker kälke.

För nybörjare på skidor och barnfamiljer finns det också hjälp att hämta. Utrustning kan hyras på plats och det finns skidskola för både barn och vuxna när det gäller alla former av skidåkning.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket