Naturskönt på Strandstuvikens Havsbad & Camping

År 2019 blev Lena Ganebring tillfrågad att köpa Strandstuvikens Havsbad & Camping. Hon tvekade inte en sekund. – Jag tänkte att en camping har jag aldrig haft, så det måste jag ha!

Bara ett drygt halvår senare slog pandemin till och Lena undrade vad hon hade gjort.
– Jag kom hem från Spanien den 6 mars och sedan eskalerade allt, jag tänkte hur fasen ska detta gå. Men det visade sig tvärtom bli gynnsamt för campingbranschen och sedan dess har vi ökat för varje år.

I butiken finns dagsfärskt hembakat bröd.

Hon hyr och driver campingen utanför Nyköping tillsammans med sin son Ted. Under högsäsong har de 14 anställda och tar hand om allt från camping, incheckning och underhåll till restaurang, bar, butik och uthyrning.
– Det är så komplext som ett jobb kan vara – man målar, klipper gräset, bäddar, lagar mat, ja allt möjligt. Det bästa är att träffa alla glada och trevliga semesterfirare, jag trivs kanonbra, säger Lena.
Samtidigt är det hårt arbete, dygnet runt i fyra månader.
– Under lågsäsong finns tid att planera och vila ut. Jag ångrar ingenting, att bli campingägare är absolut det bästa jag gjort!

Hängmattehotell

Lena är en sann entreprenör och har alltid flera projekt i gång. Just nu planerar hon bland annat för ett hängmattehotell.
– Vi kommer att montera hängmattor mellan träden i skogen, ovanför sätter vi ett tak med myggnät som hänger ner som genomskinliga väggar. Där kommer man att sova gott, kan jag lova!

Nya glampingtält står också på agendan.
– Eftersom vi är strandnära krävs det tillfälligt bygglov, vi hoppas att det blir klart till nästa år. Kommunen är tyvärr inte lika rappa som jag, för mig är det nu eller meddetsamma som gäller, säger Lena.
Snart ska hon ha möte med kommunen i ett annat ärende, nämligen att få bättre villkor att driva och utveckla campingen långsiktigt.
– Vi har många haft många bataljer och jag har varit nära att ge upp. Men jag kämpar på och håller tummarna för positiva besked.

Lena och Ted Ganebring i sin husvagnsbar.

Husvagnsbar

Campingens bar är något utöver det vanliga. Den är nämligen byggd av en gammal husvagn.
– Först köpte vi en vagn i närheten för 500 spänn som vi skulle bygga om, men den visade sig vara i för dåligt skick. Då åkte vi till Kramfors och hittade en som var nästan färdig, de hade sålt sockervadd i den förut. Vi inredde den snyggt och invigde den på midsommarafton förra året, den är mycket omtyckt.

Förra året investerades även i en vedeldad bastu.
– Den står nere vid havet och är jättepopulär, så den är snart betald, skrattar Lena.

Back to basics

Ju mer vi pratar desto fler av Lenas planer dyker upp. Till exempel är hon på jakt efter ett orange fyrmannatält av retro-modell.
– Det ska bli lekstuga till. Vi är lite nostalgiska av oss och vill hellre ha Sunes Sommar-stil än ett modernt tivoli. Vår camping handlar om skog, hav, natur och upplevelser – vi kör back to basics, avslutar Lena Ganebring.

Fakta Strandstuvikens Havsbad & Camping

Läge: utanför Nyköping

Campingtomter: 136 st, varav 52 säsongsplatser

Stugor: 11 st

Tältplatser: 40 st utan el, 4 st med el

Vandrarhem: 30 platser

Service: butik, restaurang, bar, minigolf, beachvolley, SUP, vedeldad bastu m.m.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket