Norge: Härliga Hemsedal – vintersemester för alla

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Hemsedal är en av Norges mest snösäkra vinterdestinationer. Efter en vecka på fjället blev vi klokare på både vintercamping och vintersemester. Det finns något att hämta för alla och du behöver faktiskt inte åka skidor bara för att du är på vintersemester.

Läs mer om camping i Norge på CampingSverige.se

Vägen över fjället är dock en av huvudvägarna och därför oftast plogad

Vägen över fjället är dock en av huvudvägarna och därför oftast plogad Lätt att ta sig tillI Danmark är Hemsedal en attraktiv destination om man har husvagnen med sig på kroken. Om man tar färjan till Oslo är det bara 3 ½ timmes körning eller 22,5 mil. Det är både en fördel om man har barn med sig i bilen, men också om man ogillar att köra på snöiga norska vintervägar, men det handlar egentligen bara om att ta det lugnt och att ha vinterdäck på både bil och husvagn. Vägen över fjället är dock en av huvudvägarna och är därför plogad. Campingplatsen ligger vid samhället i dalen, så det förekommer inga stigningar.  

Rasmus och Mathias är redo för en tur på snöskoter

Rasmus och Mathias är redo för en tur på snöskoter Annat än skidsemesterHemsdal är mycket mer än bara skidsemester. Man behöver faktiskt inte åka skidor bara för att man vintersemestrar i husvagnen. Bara att njuta av de snöklädda landskapen och ta promenader i den friska luften och bara slappa är ju vad semester egentligen handlar om.Barnen kan leka i timmar i de stora snöbunkrarna framför husvagnen medan du själv läser en god bok i solskenet. Kom också ihåg de obligatoriska pannkakorna i husvagnen. De skall njutas tillsammans med en kopp varm choklad. Hemsedal ligger i ytterst vacker natur och det finns möjligheter till både snöskoter- och hundslädeturer på fjället. Båda sakerna är en upplevelse. På snöskotern får man en adrenalinkick medan man på hundsläde får en obeskrivlig naturupplevelse tillsammans med de härliga hundarna.

Hemsedals maskotar består av en björn, en varg och ett lodjur – alltså djur som lever i den norska naturen

Hemsedals maskotar består av en björn, en varg och ett lodjur – alltså djur som lever i den norska naturen Barnens vännerDet finns självklart skidskola för barnen, men det finns också mycket annat att aktivera sig med. Aktivitetsområdet välkomnar små skidåkare, men också dem som inte åker skidor. Det grillas, åks kälke, leks i snön på alla tänkbara sätt och barnen bara älskar det. Hemsedals maskotar består bland annat av en björn, en varg och ett lodjur – alltså djur som ever i den norska naturen.

Hemsedal slog köldrekord vilket betyder minus 24 grader på natten

Hemsedal slog köldrekord vilket betyder minus 24 grader på natten Vintersemester i husvagnenPå den här resan testade vi en Bürstner Belcanto som gjorde resan otroligt bra trots att Hemsedal slog köldrekord den veckan vi var där. Det betyder minus 24 grader nattetid. Värmen gick för fullt och klarade att hålla frosten ute. Endast runt fönster och runt dörren bildades det lite rimfrost på insidan. Kom ihåg att vädra ut varje morgon, även om det är kallt, så slipper du kondens. Värmen kommer snabbt tillbaka. Ju senare på säsongen man campar desto större är sannolikheten att det blir mildare.

Klicka för större bild Ett litet tipsHäll varmvatten på de frusna tältpinnarna när förtältet skall tas ned så släpper de utan problem. Det samma gäller gräskanten.Här bodde vi:Bru-Haug Camping som nästan ligger mitt i byn.Fina uppvärmda faciliteter med torkrum.Denna artikel publicerades första gången i december 2015. Läs mer om camping i Norge på CampingSverige.se Läs mer om vintercamping på CampingSverige.se

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket