Radioprofilen testar husbilslivet på västkusten

När ståuppkomikern och radioprataren Jakob Öqvist är sommarledig från Mix Megapol passar han på att testa husbilssemester på Västkusten. – Jag trodde att det skulle vara svårt och krångligt, men det är ju sjukt smidigt och enkelt.

När radioprogrammet ”Gry Forssell med vänner” har semesteruppehåll passar Jakob Öqvist på att prova husbilssemester.
– Det är första gången vi är ute och kör runt med husbil på riktigt. Jag trodde att det skulle vara svårt och krångligt, men det är ju sjukt smidigt och enkelt.

I samarbete med Hymer Center åker familjen Öqvist i en ny Hymer. Jakob är imponerad av hur dagens moderna husbilar är konstruerade.
– Allt är så genomtänkt och smart. Det har verkligen hänt mycket jämfört med den klassiska bilden av husvagnssemester på 70- och 80-talen och jag förstår varför intresset för mobilt boende växer så snabbt.

Familjen Öqvist åker Hymer husbil på väsatkusten.

Jakob och sönerna Douglas, 15 år, och Gustav, 6 år, i Grebbestad.

Krabbfiske och bubbel

Tillsammans med sin fru och sina söner Douglas och Gustav tillbringar han semestern på västkusten. Hunnebostrand, Grebbestad, Bovallstrand och Göteborg är några platser som besökts.
– I Hunnebostrand fiskade vi krabbor och hade en fantastiskt fin kväll, vi satt på en kobbe, drack bubbel och såg solen gå ner.

Att husbilsåkare hjälps åt har han också fått erfara.
– Jag är ju inte en van campare och har inte full koll på allt, men ute på ställplatserna finns det många vänliga människor som hjälper och visar hur det fungerar.

Jakob och sönerna Douglas, 15 år, och Gustav, 6 år, i Grebbestad.

Jakob och sönerna Douglas, 15 år, och Gustav, 6 år, i Grebbestad.

Potential med husbil

Även i sitt yrke som ståuppkomiker ser Jakob en stor potential i husbil.
– Det hade varit väldigt smidigt att kunna bo nära platsen där man ska uppträda. Hotellrum är inte så kul i längden och i en husbil får man det precis som man vill ha det.

Jakob börjar äntligen skymta slutet på den jobbkris som ståuppbranschen har genomgått det senaste året.
– Nu har jag ett par jobb inbokade under sommaren, annars har jag inte haft några gig sedan mars förra året. Tack och lov har ju radiojobbet funkat bra trots pandemin, det har varit min räddning, säger Jakob.

Har tror definitivt att det kommer bli fler husbilsturer framöver.
– Ja, verkligen! Det är så smidigt, allting är lättillgänglig, det finns gott om elstolpar att koppla upp sig till och sedan friheten i att stanna var och när man vill.

Kort om Jakob Öqvist

Ålder: 50 år.
Yrke: Ståuppkomiker, radiopratare och programledare.
Familj: Fru, barnen Douglas, Linnea och Gustav.
Aktuell: Programledare i Gry Forssell med vänner på Mix Megapol. Uppträder i sommar på Norra Brunns standup i Vasaparken.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket