Sandvik camping: En lugn fristad från stress

Sandvik camping ligger vackert på en sluttning mot sjön Roxen. Här lockas gästerna av lugn och ro med närhet till anrika kulturplatser.

Caravan Club har ägt och drivit Sandvik camping sedan år 2001. Hasse Andersson är campingansvarig sedan cirka tio år tillbaka, men har bott här sedan 2009.
– Det är framför allt naturen som lockar gäster. Campingen är stillsam och helt befriad från jäkt och stress. Det finns egentligen inget att göra mer än koppla av, skrattar Hasse.

En del av gänget på Sandvik – Joel Karlsson, Lotta Genzel, Herbert Genzel, Carola Tancred, Hasse Andersson, Amelia Manrique och Tomas Tancred.

Utflyktsmål

Även om själva campingen inte erbjuder särskilt många aktiviteter – dock finns här faktiskt minigolf, lekplats, fotbollsplan och bordtennis – så finns det desto fler intressanta utflyktsmål i närheten. Vreta kloster, Cloettafabriken i Ljungsbro, Elbilslandet och Ljungs slott är några exempel. Trettio minuter bort ligger Linköping med sevärdheter som Gamla Linköping, Flygvapenmuseum och nya barnattraktionen LasseMajas Deckarhus.
– Allra populärast är Bergs slussar, Göta kanals största attraktion med sju sammankopplade slussar, säger Hasse.

Campingen har drivits och ägts av Caravan Club sedan 2001.

”Mördarbacken”

Campingen ligger på en sluttning med fin utsikt över sjön Roxen med Linköping som siluett på andra sidan. Nackdelen är att det är uppförsbacke till receptionen där minilivs, kiosk och restaurang finns. Därför ses personalen oftast komma körandes med golfbilar.
– Det är ett måste, annars stupar man i ”mördarbacken”, skämtar Sture Johansson.
Sture har varit med ända sedan starten 2001. Det han inte vet om allt det praktiska och tekniska på campingen är knappast värt att veta. Förutom att golfbilen är hans arbetsfordon så är han också traktorförare och grävmaskinist.
– Han är min högra hand och en viktig del i verksamheten, säger Hasse.
Totalt är sex personer sysselsatta på frivillig basis. Under högsäsong jobbar ytterligare sex ungdomar på området.

Sture Johansson är Sandviks campings allt-i-allo.

Byggplaner

Beläggningen har varit god under sommaren och Hasse är optimistisk inför framtiden.
– Campingen är omtyckt och vi utvecklar den kontinuerligt. Vi hoppas kunna förbättra stugorna genom att dra in vatten och avlopp, alternativt bygga helt nya. En ny samlingslokal och fler elplatser står också på önskelistan, avslutar Hasse.

Reception på högt läge. Nedanför ”mördarbacken” ligger campingplatserna.

Bergs slussar

Bergs slussar är ett populärt utflyktsmål för gäster på SAndvik camping. Orten Berg utanför Linköping är känd för sina slussar, som består av en slusstrappa och två dubbelslussar, vilka lockar hundratusentals besökare från hela världen för att uppleva när båtar slussas genom kanalen. Upplev även historiens vingslag vid Vreta kloster, ett benediktinskt nunnekloster från 1100-talet. Från Berg avgår det dagligen flera kanalkryssningar till närliggande öar och orter.

Slusstrappan Carl Johan, med sina 7 sammankopplade slussar, höjer eller sänker båtarna 18,8 meter mellan Roxen och Bergs gästhamn.

Fakta Sandvik camping

Läge: Vreta Kloster, 30 minuter bilväg från Linköping
Tomter med el: ca 100 st
Stugor: 10 st
Tältplatser: 20 st
Extra gästplatser utan el: ett 50-tal
Öppet: året om
Servering: minilivs, kiosk och restaurang
Aktiviteter: badplats, minigolf, lekplats,
fotbollsplan, bordtennis m.m.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket