Smashburger i tortillabröd med avokadosallad

Smashburgare har blivit mäkta populärt och det är lätt att förstå varför. Genom att platta till köttet får du saftiga burgare med krispig yta och maximal smak. I detta recept kombinerar Pelle Bring sina smashburgare med tortillabröd och fräsch avocadosallad.

Ingredienser

4 personer
Burgare
8 x 100 g bollar av högrevsfärs
8 st små tortillabröd
8 skivor lagrad cheddarost
Kryddblandning
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk muscovadosocker
0,2 tsk cayennepeppar
0,2 tsk kummin
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Sallad
250 g tomater i olika färger
4 st avocado
2 msk kallpressad rapsolja
4 strån gräslök

Gör så här

  1. Börja med salladen. Skär tomater och avocado, blanda med rapsolja och hackad gräslök.
  2. Dags för smashburgarna. Se till att du har en varm häll att smasha burgarna på, antingen på grillen eller på spisen.
  3. Pressa bollarna av högrevsfärs på hällen, och tryck ganska omgående på ett tortillabröd per färsboll så pass att färsen blir ordentligt tunn.
  4. Efter ett par minuters stekning, vänd burgarna så köttsidan kommer uppåt. Krydda och lägg på osten så den hinner smälta.
  5. Lägg på tomat och avocadosallad, vik ihop och ät direkt. Mums!

Detta recept kommer från vår YouTube-serie Campingköket där du hittar fler smarta recept som passar på campingsemestern.

Campingköket görs i samarbete med:

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket