KABE Smart D – Så styr du husbilen med smart system

Detta är en sponsrad artikel från KABE

Alla KABEs husbilar samt husvagnarna i Royal- och Imperial-serierna är utrustade med marknadens mest sofistikerade system för styrning och övervakning av fordonets olika funktioner. 

KABE Smart D, som systemet heter, bygger på samma principer som dagens datorstyrda elsystem i personbilar. Från en enda manöverpanel kan du styra värme, belysning, AC med mera. Du kan hålla koll på färskvatten, gråvatten och spänningsnivån i elsystemet. Systemet har också larmfunktioner som talar om när det är dags att göra service eller om någon säkring har lösts ut.

Europeisk vinnare

2017 utsågs KABE Smart D till vinnare i European Innovation Award i Stuttgart. Det prestigefyllda priset i kategorin Connectivity, alltså Uppkoppling, delas ut av Europas ledande facktidskrifter till producenter i campingbranschen som tagit fram särskilt innovativa idéer och produkter. Sedan dess har Smart D-systemet utvecklats ytterligare. 2019 belönades KABE med ännu en European Innovation Award för sin banbrytande produkt, SmartVent, som är ett nytt avancerat ventilationssystem med vämeåtervinning. SmartVent finns som tillval i KABEs premiumhusvagnar i Imperialserien och är då en integrerad del i Smart D.

KABE Smart D

– Att för andra gången stå som vinnare på European Innovation Award-galan på världens största turistmässa är en riktigt fin bekräftelse på att KABE fortsätter att leva upp till sin välkända slogan ”Alltid steget före”, konstaterar Mikael Blomqvist, som är VD och teknisk chef på KABE och systemets upphovsman.

Fokus på enkelhet

Med KABE Smart D slipper du hantera olika displayer i din husbil eller husvagn. Allt finns samlat på en överskådlig touchscreendisplay med tydliga symboler. Panelen är designad med fokus på enkelhet och användarvänlighet.

KABE Smart D

Touchscreendisplay med tydliga symboler och fokus på enkelhet och användarvänlighet.

– På startsidan finns alla knappar för belysning med digitala skjutreglage för dimmer. Allt som gäller värme visas på en egen sida, där golvvärmen kan regleras och temperaturen enkelt kan höjas eller sänkas. Aktuell status på färskvattennivå, gråvatten och batterispänning visas överskådligt på panelens informationssida.

Från 2021 väljer du själv vilket språk du vill navigera med på din KABE Smart D.

Sätt på AC:n från stranden

Hela Smart D-systemet kan dessutom fjärrstyras med hjälp av tillvalet KABE Smart D Remote och en app. KABE Smart D Remote är uppbyggd kring en 4G-router med externa antenner och ett mobilt modem. På så sätt blir ditt KABE-liv ännu enklare, förklarar Mikael.

– Du kan till exempel köra igång AC-anläggningen innan du lämnar stranden en varm sommardag och komma hem till en sval och skön inomhusmiljö. Du kan sätta på värmen från bilen på väg till husvagnen i fjällen eller släcka all belysning när du ligger kvar i sängen.

Förutom att kunna styra uppvärmning, belysning och hålla koll på husbilens funktioner och larm via telefonen får du också tillgång till riktigt bra trådlös internetuppkoppling på resan.

I KABE Smart D Remote ingår 36 månaders abonnemang i köpet. Efter 36 månader löpt ut, tillkommer en årlig avgift för användning av appen.

Kabe AB är en svensk tillverkare av husvagnar och husbilar. Företaget är beläget i småländska Tenhult och grundades 1957 av Kurt Blomqvist. Här byggs samtliga husvagns- och husbilsmodeller. I Tenhult finns även produktionsanläggningen för väggar, tak och golv samt KABEs egen snickerifabrik. I koncernen ingår också KAMA Fritid AB, som är en av Nordens ledande tillbehörsgrossister inom husvagns- och husbilssektorn samt Adria AB, importör av den slovenska husvagns- och husbilstillverkaren Adria Mobils hela produktprogram till Sverige, Norge och Finland.

Till KABEs hemsida
Det här är en annons från KABE och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.
Relaterade artiklar

TV-spel: Mysigt som varm choklad och bara lite mer spännande

Vi tipsar: Fängelsedrama som överglänser dikten

Boktips: Skräckens kung i fantastisk berättarform

Sommarmat: Tre recept med honung som smaksättare

Recept: Nu är det dags för fingermat

Vandra i Prins Bertils fotspår

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket