Speltips: Advance Wars är tillbaka till Nintendo Switch!

Vissa spel åldras aldrig. En del spelar vi fortfarande, drivna av pur nostalgi men så finns det de där som alltid är bra på riktigt. Och det kan jag säga med självförtroende eftersom jag inte hyser några som helst nostalgiska band till Advance Wars-serien som debuterade på gamla Game Boy Advance redan 2001.

Nu till Nintendo Switch

Nu är det tillbaka på Nintendos succékonsoll Switch och fullkomligt sprudlar av spelglädje. Advance Wars har nämligen ett roligt och taktisk turbaserat spelsystem som gör varje uppdrag till ett strategiskt litet pussel. Det är också mycket spel för den i och för sig något höga prislappen. Två kampanjer, flerspelarlägen både online och offline samt verktyg att designa egna banor förhöjer såklart spelvärdet rejält. För att vara ett upputsat gammalt spel ligger det onekligen bra i tiden och kanske framför allt på switchets bärbara format.

Recension

Som vanligt med Nintendo blir det i vissa spellägen lite väl mycket monolog att klicka sig igenom och onlinetjänsten fungerar bara med vänner. Just det sista är ju extra surt om man inte har så många att köra mot utan måste invänta polare som äter middag eller har skärmförbud som vore det typ 1980-tal. Här skulle spelet kunna briljera än mer med topplistor över bra kartor eller en matchning med slumpmässiga spelare världen runt. Trots det, och som sagt en förvånande hög kostnad, är Advance Wars 1+2 Reboot Camp ett spel du kommer bära med dig länge. Det är mycket möjligt att du faktiskt gör det om ytterligare 20 år.

Konsoll: Nintendo Switch

Betyg:

4 Stars

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket