God semester planering året runt

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

God planering är a och o för campingturisten. Man råds inte enbart att se efter sina bromsar och däck före man påbörjar en resa, utan från branschhåll uppmanas man också att kontrollera flera andra viktiga saker.

Klicka för större bild Boka semesterplats i förvägCampingturister som inte har bokat plats i förväg åker många gånger förgäves till en plats som de har sett ut. En reservation är en god garanti för en bra start på semestern. Det är viktigt att komma ihåg att semestern börjar redan därhemma och inte när man kommer fram till campingplatsen.

Klicka för större bild Smart packningOm man tänker använda husvagnen under vägen till att äta och sova i är det viktigt att packa den på så vis att den inte måste tömmas varenda gång man skall använda den. Karta över resmål och resväg är en fördel att ha med sig, och detsamma gäller underhållning för barnen. Här kan böcker och en bärbar dator och några DVD- filmer underlätta resan för de minsta. SmåutrustningDet är också viktigt att ha med sig navigationsutrustning (GPS) och en liten, mobil våg till att mäta kultrycket med. Förutom cykelstativ.

Klicka för större bild CykelstativVar man placerar cykelstativet är också beroende på hur man har kultrycket. Har man en husvagn med sovrum i främre delen så kan man använda sig av det stora utrymmet under sängen. Annars är det bäst att montera cykelstativet på vagnens bakdel så att vikten balanseras upp.

Klicka för större bild Riktigt kultryckFelaktigt kultryck på bilens drag kan förorsaka en olycka på utflykt med husvagnen. Därför är det oerhört viktigt att man alltid kontrollerar kultrycket när husvagnen är färdigpackad.Det är bättre med för högt tryck än för lågt. Om husvagnen är baktung är det stor risk för att ekipaget kan komma i svängning, säger Peter Outzen som är förman i danska Camping Branschen.Själv har han en tumregel som han använder sig av och det är att om han klarar att lyfta upp vagnen på kroken då passar det med ett kultryck som ligger mellan 50 och 70 kilo.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket