Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

8.7.08

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Miljözoner infört i Italien

För att minska föroreningen har det i flera Italienska städer införts restriktioner för trafik på vissa tider av dygnet. På några platser har det också införts direkt inkörningsförbud.

Klicka för större bild


IMan får inte köra i zonerna utan speciell tillåtelse. De berörda områdena är markerade med skyltar med texten " Zona Traffico Limitato ". Det är därför viktigt att lägga märke till dessa skyltar.

Vilka bilar som får köra in och inte varierar mellan olika städer, så man måste vara uppmärksam på vad som gäller i respektive stad. På skyltarna anges de regler som gäller i just den staden. Det kan vara nödvändigt att köpa en tillåtelse innan man kör in i ett området. På en undertavla visas undantag, som t.ex. taxi och bussar.

Det är viktigt att undersöka förhållandena lokalt. Restriktionerna gäller oftast under dagtid, och tillåtelser kan t.ex. i Milano köpas i vissa kiosker för mellan € 2-5 pr. dag.

På den här sidan: ztl-italia.blogspot.com kan man se en lista över de städer som omfattas av reglerna. Sidan är på italienska, men på förstasidan kan man se vilka städer som är berörda av dessa restriktioner.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt