Miljözoner infört i Italien

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

För att minska föroreningen har det i flera Italienska städer införts restriktioner för trafik på vissa tider av dygnet. På några platser har det också införts direkt inkörningsförbud.

Klicka för större bild IMan får inte köra i zonerna utan speciell tillåtelse. De berörda områdena är markerade med skyltar med texten ” Zona Traffico Limitato ”. Det är därför viktigt att lägga märke till dessa skyltar.Vilka bilar som får köra in och inte varierar mellan olika städer, så man måste vara uppmärksam på vad som gäller i respektive stad. På skyltarna anges de regler som gäller i just den staden. Det kan vara nödvändigt att köpa en tillåtelse innan man kör in i ett området. På en undertavla visas undantag, som t.ex. taxi och bussar.Det är viktigt att undersöka förhållandena lokalt. Restriktionerna gäller oftast under dagtid, och tillåtelser kan t.ex. i Milano köpas i vissa kiosker för mellan € 2-5 pr. dag.På den här sidan: ztl-italia.blogspot.com kan man se en lista över de städer som omfattas av reglerna. Sidan är på italienska, men på förstasidan kan man se vilka städer som är berörda av dessa restriktioner.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket