Campout

CampingSverige.se

18.4.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Dometic förvärvar belgisk markistillverkare

Dometic har förvärvat belgiska Prostor av moderbolaget Brustor NV. Prostor är en av de ledande tillverkarna av markiser till husvagnar och husbilar.

Klicka för större bild


Dometic är redan idag en av världens största tillverkare av markiser för husvagnar och husbilar med inriktning på den nordamerikanska marknaden och genom förvärvet får man tillgång till ett komplett program av markiser och tillbehör som är anpassat till den europeiska marknaden.

- Vi är glada över att vi nu kan erbjuda våra kunder ett komplett produktsortiment av markiser som ett komplement till vårt nuvarande sortiment” säger Jonas Rodriguez, Dometic Scandinavia AB.

Prostor, vars produktion är belägen i Geluwe i Belgien, har mer än trettio års erfarenhet av markistillverkning och de är kända för nya innovationer, låg vikt och hög kvalitet. Distributionen av Prostor-markiserna i Norden kommer successivt att överföras till Dometics distributionskanaler via säljbolagen i de Nordiska länderna. Alla modellerna kommer att säljs under Dometic varumärket.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt