CampingSverige.se

7.11.20

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Lars-Erik Hörmander ny ordförande för HRF

Husvagnsbranschens Riksförbund har fått en ny ordförande. Valet föll på Lars-Erik Hörmander, en branschprofil med lång erfarenhet inom besöksnäringen.

Branschprofilen Lars-Erik Hörmander har valts till HRF:s ordförande.

Branschprofilen Lars-Erik Hörmander har valts till HRF:s ordförande.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Lars-Erik Hörmander har sedan början av 1980-talet varit verksam inom den svenska besöksnäringen, först inom hotell-, konferens- och resortbranschen och sedan som turistchef och egen företagare.

De senaste åren har hans fokus legat på svensk camping och framför allt husbilsturism. Som aktiv husbilist har han själv sett den utveckling som skett i Sverige och tvekade inte när han erbjöds uppdraget som projektledare för Husbilsdestination Sverige, vars uppgift är att utveckla husbilsturismen i Sverige.

År 2015 utsågs Lars-Erik till Årets Branschförflyttare av SCR Svensk Camping.

Lars-Erik Hörmander.

Lars-Erik Hörmander.


Marknadschef på SCR

Lars-Erik har även tidigare samarbetat med HRF och dess medlemmar, bland annat i sin egenskap av marknadschef för SCR, och han var också projektledare för bl a tv-programmet ”Sommarpärlan” som visades som korta inslag i TV4:s Nyhetsmorgon.

Förra året deltog Lars-Erik som föreläsare på ECF- och MELVI-mötena på Grand Hôtel i Stockholm.

– Jag ser fram emot att vara HRF:s ordförande under det närmaste året och tillsammans med förbundets medlemmar verka för branschens fortsatta utveckling, säger Lars Erik Hörmander.

Husbilskampen

”Husbilskampen” har varit i fokus under de senaste åren och den kampen kommer att fortsätta för att skapa en mer rättvis beskattning av husbilar, så att den svenska marknaden får samma förutsättningar som dess europeiska kollegor.

Förutom ny ordförande fick HRF-styrelsen även en ny ledamot – Christian Forsberg, Forsbergs Fritidscenter AB – och en ny suppleant – Nils Ekstrand på Alde International AB.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt