Housecar

CampingSverige.se

24.9.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Trettio år med Knaus husbilar

Rekordår, 30-årsjubileum och en uppsjö av modellnyheter. Det händer mycket hos KnausTabbert och deras svenska importör Bergholm.

Knaus Box Star finns i en ny version byggd på VW Crafter.

Knaus Box Star finns i en ny version byggd på VW Crafter.


Knaus Tabbert går starkare än nånsin och gjorde sitt historiskt bästa resultat under 2017. Företaget ökade försäljningen med 25 procent och landade på en omsättning av ca sex miljarder kronor. Deras varumärken – Knaus, Tabbert, T@b, Morelo och Weinsberg – tillverkades totalt i närmare 21 000 exemplar. Den svenska agenturen för dessa märken innehas av Bergholm i Kristinehamn som sedan 2014 även importerar de italienska märkena Ci och Roller Team.

Van TI Plus är en helt ny modell på MAN TGE-chassi med Cat Eye-lyktor.

Van TI Plus är en helt ny modell på MAN TGE-chassi med Cat Eye-lyktor.


Ny dörr

Till modellåret 2019 presenterar Knaus ett flertal nyheter inom husbilssegmentet där man för övrigt firar 30 år som tillverkare. Knaus har t ex utvecklat en ny entrédörr som sitter på de allra flesta 2019-modeller. Dörren finns i två bredder, 600 mm och 700 mm, och är i tre designutföranden; Comfort, Premium och Exklusiv. En ny låsmekanism gör dörren enkel och säker att stänga och låsa. En annan nyhet är de nya baklyktorna i ny design som sticker ut från mängden. Namnet Cat Eye gör skäl för sitt namn, lyktorna ser verkligen ut som kattögon inte minst i mörker.

Halvintegrerade Van TI Plus.

Halvintegrerade Van TI Plus.


Knaus

Den helintegrerade bjässen Knaus SUN i har fått ett ansiktslyft med ny dekor och frontspoiler/grill. Dometics nya dubbelhängda kylskåp och Knaus nya breda 70-dörr är andra nyheter på flaggskeppet. Sky I har också fått ny design, både i fronten och på bakpartiet. En stor nyhet är den halvintegrerade Van TI Plus som byggs på transportbilschassi från MAN TGL, ett företag som är en del av Volkswagen.

Här kan man välja på fram-, bak- och fyrhjulsdrift. Standard är dock framhjulsdrift. När det gäller plåtisar kommer Knaus Box Star i en helt ny version, byggd på VW Crafter och utrustad med 90 liters kompressorkylskåp och mjukstängande lådor.

Kronos 284 är en av italienska Roller Teams nyheter.

Kronos 284 är en av italienska Roller Teams nyheter.


Weinsberg, Ci och Roller Team

Weinsberg CaraCompact har kallats för ”Husbilarnas Volkswagen Golf", vilket säger en del om modellens popularitet. Den finns i två planlösningar, 600 MEG och 600 MG, med bl a 160 hästars motor, ABS, ESP, farthållare och tv. Från de italienska märkena satsar Bergholm bl a på nya Ci Elliot 86 XT, Roller Team Livingstone 4 och Roller Team Kronos 284.

Morelo Empire Liner 110 är en av de lyxigaste husbilarna.

Morelo Empire Liner 110 är en av de lyxigaste husbilarna.


Morelo

Några av marknadens lyxigaste husbilar kommer från Morelo. En av märkets största modeller är Empire Liner 110 GSB, en över elva meter lång gigant med all tänkbar utrustning. Sammanlagt finns nu fem serier: Empire Liner, Palace, Loft, Palace Alkov och Home.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt