Tältvagnar från nykomlingen Campooz

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En nykomling i tältvagnssegmentet har etablerat sig i Sverige. Den klassiska Camp-let vagnen från Danmark utmanas av holländska Campooz.

Modellen Lazy Jack.

Modellen Lazy Jack. Christer Jönsson på Tält & Fritid i Torup är återförsäljare för båda tillverkarna så Christer får anses vara en expert på området.– Campooz är en tillverkare från Holland som levererat tältvagnar i fem år nu. Här i Sverige har de funnits i två år. Vi erbjuder två modeller, Fat Freddy och Lazy Jack, där den största skillnaden är kapaciteten: Fat Freddy kan husera två till fyra personer och Lazy Jack fyra till sex. Vid en jämförelse med konkurrenterna är Campooz något mer trekkinginspirerade i sin design och framtoning, men fungerar lika utmärkt för camping, fortsätter Christer. Faktum är att Campooz erbjuder en offroad-vagn som kan utrustas med alla tältvarianterna.

Klicka för större bild Clima-C– Det smarta ventilationssystemet, Clima-C, är unikt för Campooz och ger en behaglig temperatur under varma somrar. Dessutom är bäddmåtten generöst tilltagna, 175 x 220 cm. En annan fördel är att tältet går att frigöra från vagnen som då kan användas som ett vanligt släp.Att intresset ökar för tältvagnar ser Christer delvis som en aspekt av miljö- och elfordonens popularitet. Dessa har ofta inte möjlighet att dra tunga husvagnar och då är tältvagnen betydligt lättare (Fat Freddy tält och släp väger 320 kg) samt ett bekvämare alternativ till vanligt tält.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket