Bengt i Örkelljunga inviger ny husvagnshall

Nu storsatsar Bengt i Örkelljunga på husvagnar och tält. Den 2 april invigs en 4000 kvm stor anläggning på höjden bakom företaget. – Det känns både nostalgiskt och framåtblickande, säger vd Bengt-Åke Bengtsson.

Bengt i Örkelljunga började sälja husvagnar redan år 1966. Sedan dess har företaget genomgått en hisnande utveckling och är känd som en av landets största husbilsanläggningar. Nu gör företaget även en storsatsning på en husvagns- och tältavdelning i en byggnad i nära anslutning till den befintliga husbilsverksamheten.
– Vi har sålt många husvagnar genom åren, men fokus har sedan år 2009 varit husbilar. Nu är husvagnarna tillbaka igen. Detta är vår största satsning sedan vi invigde lokalerna vid E4:an för sexton år sedan, säger vd Bengt-Åke Bengtsson.

Vd Bengt-Åke Bengtsson.

Finns något för alla

Den nya utställningshallen för husvagnar kommer även att visa förtält, taktält, tältvagnar och insatsmoduler till skåpbilar. Det handlar om nya semesterlösningar som är relativt okända i Sverige, men som blivit stora i Europa.
– Vi tror att intresset för dessa produkter är stort, inte minst bland yngre par och barnfamiljer, säger Bengt-Åke.

Nu är anläggningen totalt 12000 kvm stor.

Han betonar att det ska det finnas något för alla – från taktält för strax över tjugo tusen kronor och husvagnar för hundra tusen kronor till lyxhusbilar för flera miljoner.
– Jag hoppas att vi ska locka kunder från hela Sverige och att vi med vårt breda utbud kan uppfylla många semesterdrömmar, säger Bengt-Åke.
Anläggningen har vuxit från 8 000 kvadratmeter till 12 000 kvadratmeter. Investeringen har skapat arbetstillfällen för lokala entreprenörer och även inneburit nyanställning av två personer.

Invändigt inspektion. Den 2 april invigs hallen.

Camp-let kommer att visas i hallen.

Taktält blir allt populärare.

Tabbert tillhör de lyxigare husvagnarna.

 

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2022 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket