Husbilsprofil fyller jämnt

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

En av de största profilerna i husvagn- och husbilsbranschen har fyllt 60 år. Husvagn på Väg lyfter på hatten och säger grattis till Bengt-Åke Bengtsson.

Bengt-Åke Bengtsson har fyllt 60 år och kan titulera sig som en av de största profilerna i husvagn-och husbilsbranschen.

Bengt-Åke Bengtsson har fyllt 60 år och kan titulera sig som en av de största profilerna i husvagn-och husbilsbranschen. Bengt i Örkelljunga är ett banbrytande familjeföretag i husvagns- och husbilsbranschen. Bakom framgångarna står tre syskon med olika karaktärsdrag, men en gemensam vision. – Vi kompletterar varandra perfekt. Om jag skenar iväg med alltför djärva idéer så håller mina systrar tillbaka mig, säger vd Bengt-Åke Bengtsson.Syskonen heter Britt-Marie Svensson och Christina Ohlzon. Bengt-Åke har precis fyllt 60 år och kommer osökt att tänka på en händelse mer än trettio år tillbaka i tiden.– Min pappa lämnade över huvudansvaret för företaget till mig på sin 60-årsdag. Nu fyller jag själv 60, säger han eftertänksamt.

Anläggningen vid E4:an togs i bruk år 2006.

Anläggningen vid E4:an togs i bruk år 2006. Stort lyftDet stora lyftet för Bengt i Örkelljunga kom när anläggningen vid Skåneporten utmed E4 togs i bruk år 2006. Sedan dess har omsättning och personalstyrka nära nog tredubblats. Företaget har idag 45 anställda och försäljningen överstiger i år över 300 miljoner kronor. Det gör dem till landets enskilt största återförsäljare.

Syskonen Christina, Britt-Marie och Bengt-Åke har haft en god syskonsämja genom alla år.

Syskonen Christina, Britt-Marie och Bengt-Åke har haft en god syskonsämja genom alla år. Jobbat sig uppåtDe tre barnen Bengt-Åke, Britt-Marie och Christina började arbeta i företaget i tidig ålder. Syskonsämjan har varit god genom alla år. De har förmågan att balansera varandras karaktärsdrag och samspelet dem emellan är en starkt drivande kraft. En annan orsak till framgången är god personalvård. Nästan ingen anställd slutar hos Bengt i Örkelljunga och de flesta har jobbat i många år, vissa ända upp till 30 år.– Vi trivs bra tillsammans och har väldigt roligt på jobbet. Det är dessutom spännande att vi har en sådan mångfald, sammanlagt pratas det åtta språk på anläggningen. Det är en utmaning, men samtidigt berikande, säger Bengt-Åke.

Företaget har idag 45 anställda och en av orsakerna till framgång är god personalvård.

Företaget har idag 45 anställda och en av orsakerna till framgång är god personalvård. Ökad statusSynen på fritidsfordon har förändrats markant bland allmänheten och media på senare tid. – Min fru är läkardotter från Helsingborg och när vi träffades hade hon svårt att förklara för föräldrarna att hon träffat en husvagnshandlare i Örkelljunga. Går man på en fest idag är man plötsligt intressant, säger Bengt-Åke. Syskonen har själva bidragit till branschens ökade status med en anläggning som snarast påminner om en exklusiv bilsalong. Kollegor har gratulerat och lyckönskat, kommunledningen är stolt över sitt nya utflyktsmål och varje vecka ringer tidningar som vill göra reportage om husbilar och husvagnar. – Branschen har gått bra i flera år och kommer fortsätta att göra det. Ökningen på husbilar har inte nått sin topp, menar Bengt-Åke.

- Ökningen på husbilar har inte nått sin topp , säger Bengt-Åke.

– Ökningen på husbilar har inte nått sin topp , säger Bengt-Åke. PotentialVisionen är att fortsätta utveckla verksamheten och lotsa in nya generationer i företaget. – Vi har köpt till 15000 kvm mark och har option på ytterligare 17 000 kvm. Så det finns möjligheter för nästa generation att förverkliga sina idéer om framtidens fritidscenter, menar Bengt-Åke.De tre syskonen har tillsammans sju barn, varav tre redan är involverade i rörelsen. Förhoppningen är någon ska ta över rodret och leda företaget i framtiden. Men ännu är de inte beredda att helt lämna sitt livsverk. – Detta är vårt liv, vi trivs jättebra med det. Vi sysslar ju med fritid och semester, saker som skänker kunderna glädje. Det är ett toppenjobb, slår Bengt-Åke fast.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket