Hobby inför 12 års täthetsgaranti

Från och med årsmodell 2024 kommer samtliga nya Hobby-fordon som lämnar fabriken att omfattas av 12 års garanti. En ökning med sju år jämfört med tidigare garanti.

Den tyska husvagns- och husbilstillverkaren Hobby gör en betydande förbättring gällande täthetsgarantin och utökar från fem år till tolv år. Läckage är en av de stora skadebovarna på husvagnar och husbilar och kan bli en dyr mardröm för ägarna. Den nya täthetsgarantin är en viktig milstolpe som innebär att Hobby erbjuder dubbelt så lång garanti som de flesta andra tillverkare.
– Den utökade täthetsgarantin ger en extra trygghet. Samtidigt försäkrar den att våra husvagnar och husbilar uppfyller de strängaste kvalitetsstandarderna, säger Håkan Jägmar, försäljningschef på Hobby Sverige.

Den nya täthetsgarantin gäller både husvagnar och husbilar från och med modellår 2024.

Årliga kontroller

För att ta del av den förlängda garantin kommer alla Hobbyägare fortfarande att behöva genomföra årliga kontroller utförda av auktoriserade Hobby-återförsäljare.
– Det är viktigt att regelbundet genomföra täthetstester för att tidigt upptäcka eventuella läckor och därmed undvika kostsamma reparationer. Testerna innefattar noggranna granskningar av tak, fönster, dörrar, tätningar och skarvar, säger Håkan Jägmar.

Det är viktigt att årliga täthetstester utförs av auktoriserad verkstad.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket