Nordic Husbilar firade 25 år med fullmatad jubileumshelg

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Nordic är Sveriges, ja kanske världens minsta husbilstillverkare. I år är det 25 år sedan tillverkningen påbörjades i Kristinehamn. Det firades med 25 dagar av jubileumskampanjer och avslutades med en helg fylld med fest och aktiviteter. CampingSverige var där!

Nordics anläggning ligger i Kristinehamn, här firades jubileet med aktiviteter och kampanjer i 25 dagar.

Nordics anläggning ligger i Kristinehamn, här firades jubileet med aktiviteter och kampanjer i 25 dagar. Ca 30 nya husbilar rullar ut ur fabriksportarna årligen. Kvalitet och en nära kontakt med kunden är viktiga egenskaper hos Nordic som utöver egen tillverkning säljer husvagnar och husbilar från Adria samt Sun Living husbilar. Nordic Husbilar grundades av Ove Andersson, som tidigare var inredningsansvarig på Cabby. 1984 reste Ove till USA i jobbet och såg potentialen i husbilen som produkt. På denna tid fanns det knappt några husbilar alls på de svenska vägarna. Väl hemma i Sverige byggde han den första Nordic husbilen och 1990 påbörjades serietillverkningen. en första modellen hette City 585 och motsvaras idag av Four Season. Förutsättningarna de första åren var inte de lättaste. Lågkonjunkturen slog till kort efter produktionsstarten och 1992 såldes totalt fem husbilar i hela Sverige. Inte bara Nordic-husbilar alltså.

I samband med jubileet presenterade Nordic en nyhet, Explore LBT med ny utvändig dekor och ny interiör.

I samband med jubileet presenterade Nordic en nyhet, Explore LBT med ny utvändig dekor och ny interiör. Byggs med kärlek och omtankeNumera finns det totalt sex Nordic-modeller att välja mellan och varje husbil byggs med kärlek och omtanke. Personlighet och närhet till kunden är viktigt för Nordic. Kanske är det därför som alla Nordic-ägare vi träffar denna helg säger samma sak. ”Vi har nästan aldrig haft några problem med vår husbil, en Nordic är verkligen kvalitet in i minsta detalj”. Kunderna är dock inte bara privata husbilsåkare. Specialinredda fordon blev tidigt en specialitet från Nordic och genom åren har bl a Polisen varit en återkommande kund. Det första rullande poliskontoret togs fram 1991 och sedan dess har det blivit tio till. Banker och kustbevakningen är också trogna kunder sedan länge.  

Kräftskivan var i år större än vanligt och i hyrd lokal för att få plats med alla besökare.

Kräftskivan var i år större än vanligt och i hyrd lokal för att få plats med alla besökare. Festlig avslutningHelgen 18-20 september avslutades 25-årsjubileet med en festlig helg. Det var inte bara märket Nordic som jubilerade. Nordic husbilsklubb som grundades 1995 fyller 20 år och firade med knytkalas på fredagskvällen. Medlemmar från hela landet hade trevliga kvällstimmar med mat, livemusik och lottdragning. Resten av helgen bjöd bland annat på strålande sol, tipspromenad och stadsvandring i Kristinehamn. På lördagskvällen var det dags för ett återkommande evenemang, nämligen kräftskivan med livemusik, dans och fler gäster än vanligt. Det blev en härlig och fartfylld kväll med en lugn avslutning på söndagen.

Grundaren Ove Andersson i mitten med marknadsansvarig Stefan Andersson och vd Per Grödevik.

Grundaren Ove Andersson i mitten med marknadsansvarig Stefan Andersson och vd Per Grödevik.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket