Resebloggen FreedomTravel – nu även som magasin

Resebloggen FreedomTravel har ökat rejält under pandemin och storsatsar nu med bl a ny webbshop och ett eget pappersmagasin. Vi fick en pratstund med Peter och Helena under en av deras många resor.

Hur har bloggen klarat sig under pandemin?

– Många resor har förstås blivit inställda! Vi samarbetar mycket med europeiska turistbyråer och reser i vanliga fall ofta i Europa. Nu fick vi tänka om helt och passade på att upptäcka vårt närområde, Stockholms län. När det blev möjligt att resa i hela Sverige gjorde vi flera spännande husbilsresor, bland annat längs Göta kanal. Vi gav oss av på ”slottsjakt” i Mälardalen, upptäckte Roslagen och Uppland samt reste längs sydostkusten. Vi har verkligen upptäckt att Sverige har mycket fantastiskt att bjuda på.

Hur har detta påverkat er räckvidd?

– Antalet läsare har ökat med 20 procent under pandemin, vi har nu nästan 100 000 unika besökare per månad. Pandemin har också fått oss att tänka i nya banor. Vi har bland annat öppnat en webbshop, vilket vi inte hade gjort under ”normala” omständigheter. Tillsammans med företaget Pufz har vi utvecklat produkter med stilrena husbils- och husvagnsmotiv, till exempel handdukar, plädar, grytlappar och grytunderlägg. Vi har även anpassat sajten för annonsering och Peters bror Micke Tjälldén, som är erfaren mediesäljare, arbetar nu med oss.

Ni har även gjort ett pappersmagasin, hur kom det sig?

FREEDOMtravel.se, är vår huvudkanal, men för att nå ut idag behövs fler kanaler. På Facebook och Instagram finns vi på @freedomtravelnews. Att också få göra något i tryckt version har länge lockat oss. Magasinet delades ut tillsammans med Husvagn på Väg på campingar runt om i landet, för nå nya grupper som kan hitta till vår blogg.

Ni är vana vid ett digitalt format, hur var det att jobba med print?

– Det var fantastiskt roligt och utvecklande, vi lärde oss mycket på vägen. Nu planerar vi för ett nytt – och förstås ännu bättre – magasin inför 2022. Eller kanske till och med flera. Vi är i full gång med diskussioner och planering!

 

Bloggen hittar du här och magasinet finns att läsa här.

Om FREEDOMTravel

Resebloggen FREEDOMtravel startades 2009 Peter och Helena Bergström och är idag en av Sveriges största bloggar om resor, äventyr och camping. Bloggen innehåller tips om resmål i Sverige, Europa och världen och uppdateras varje morgon klockan 06.00.

Peter och Helena har rest i mer än 45 länder i fem världsdelar, mest i Europa men de har också rest med till exempel Transsibiriska järnvägen, i Afrika och i Nya Zeeland. Deras husbil är en Adria Coral 660 SP från 2007, men de har gjort om den både invändigt och utvändigt, så den är inte helt enkel att känna igen.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket