Många nya tillbehör till Omnia

Den klassiska Omnia-ugnen gör succé i hela Europa. Med en utökad produktfamilj kan man nu bygga ihop sig egen ugn efter tycke och smak.

Omnia är en klassisk campingugn som gör det möjligt att baka och laga ugnsmat direkt på såväl gasolspisen som spritköket, elplattan och hällen utan en vanlig ugn. Praktiskt taget allt som kan värmas, bakas och lagas i en fast ugn kan också göras enkelt på spisen. I många år har ugnen bestått av tre delar; ett lock, en form och en underdel. På senare tid har företaget utökat sortiment av tillbehör avsevärt.

Maxi-form med silikonform.

– Det har skett på önskemål från kunder som bland annat önskat större formar och andra kulörer än den klassiska röda färgen, berättar Göran Lundén, vd för Koala Marketing Company AB som tillverkar Omnia sedan 2006.
Han tycker det är viktigt att träffa kunder på event och mässor för att få veta vad de tycker och göra förbättringar utifrån det.

Många tillbehör

Idag finns en mängd olika tillbehör till Omnia-ugnen, t ex ugnsgaller, silkonformar, non-stick-formar, muffinsbrickor, termometer och förvaringsväska. Det finns även en receptbok med 46 recept särskilt skapade för Omnia. Ett av de senaste tillbehören är en sats med sex silikonformar i form av två halvor och fyra fjärdedelar. Silikonformarna är framtagna för tillagning av flera olika smårätter eller tapas samtidigt. Formarna är också en bra lösning om maträtter behöver separeras på grund av till exempel allergier. Formarna tål maskindisk och klarar temperaturer på upp till 260 grader.
– Ny är även Omnia Lyft, ett bärhandtag för att lyfta formen från den rostfria underdelen utan att bränna sig, förklarar Göran.
Runt 100 000 Omnia-ugnar säljs varje år. Häften av produktionen går till Tyskland, men även Nederländerna, Frankrike, Sverige, Danmark och Norge är stora marknader.

Silikon-formar i olika färger.

Muffinsformar i silikon.

Fakta Omnia

Omnia-ugnen har funnits länge och är en storsäljare både i Sverige och andra länder. Det finns belägg för att ugnen funnits sedan mitten på 1940-talet, förmodligen ännu tidigare. I mitten på 70-talet när Optimus, som då tillverkade ugnen, gick ihop med Alde gjordes formen 25% större och locket som varit blått fick den röda färg det har idag. Koala Marketing Company har tillverkat Omnia sedan 2006 och äger varumärket. Omnia är ett registrerat varumärke i EU, Norge, Schweiz, USA och Kina.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket