Snart premiär för skidspår i Orsa Grönklitt

Av: Sandra Irengård

Nu har vintern fått ett startdatum i Orsa Grönklitt. Från och med torsdag 3 november kommer skidspår att finnas på anläggningen, öppna för alla att åka på.

Snöpremiären är nära i Orsa. Marcus Laggar är längdansvarig i Orsa Grönklitt:

– Vi har sparad snö som vi kommer att lägga ut i första läget. Det betyder att vi kan erbjuda den första kilometern skidspår av totalt 100. Sen får vi se hur vädret blir. Visar det sig att det är kyla direkt så kommer vi att kunna erbjuda ytterligare någon kilometer. Upp till 3,5 kilometer är möjligt att kunna erbjuda på den stora mängd av sparad snö som finns här i Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt har en långvarig tradition i att spara snö, i nio år har stora snömassor sparats under isolerande bark. 2016 har kapaciteten ökat ytterligare, detta för att kunna säkra upp en tidig start med skidspår – oavsett när snön från ovan börjar falla. Marcus Laggar noterar att intresset nu växer för varje vecka. Det är många som ser fram emot den stundande vintersäsongen.

– Vi går mot en fin vinter där vi snart kan erbjuda tio mil av skidspår i storslagen miljö. Och vi märker hur intresset tilltar, det bokas skidlektioner för fullt och skidslipen går varm i verkstaden.

En vacker vinterdag är det härligt att ge sig ut i spåren.

En vacker vinterdag är det härligt att ge sig ut i spåren.

En motor för svensk skidåkning

Daniel Mäkinen är marknadschef för Grönklittsgruppen. Han välkomnar de första kilometrarna av snö, som blir ett insteg mot den kanske mest intensiva vinter som varit i anläggningens historia.

– Det är jättespännande att vi snart kan komma igång med vintern på riktigt. Vi har en fördel på Orsa Grönklitt genom vårt geografiska läge. Vi ligger på en platå 500 meter över havet, vilket innebär att det blir väldigt snösäkert. Det är med stor tacksamhet vi kan erbjuda bra spår och mycket snö, detta i ett upptagningsområde där det finns väldigt mycket skidåkare. Inte minst med tanke på vår närhet till Stockholm och Mälardalen.

– Vi har jobbat med vår skidprodukt väldigt många år och har utvecklat den kontinuerligt. De senaste åren har även en uppgradering skett vid sidan av våra fina spår, med välutbildade instruktörer, fullservice i form av skidverkstad, utrustning, samt skidskola. Det händer mycket på området, och vi har kompetens att serva både elit och motionärer. Vi satsar hårt på längdåkarna, som utgör en viktig del av helheten tillsammans med den alpina verksamheten och Orsa Rovdjurspark. Tillsammans bildar det en helhetslösning, för både barnfamiljer och de som verkligen brinner för skidåkning.

Relaterade artiklar

Black Weekend på Camping.se

SCR Svensk camping: Stor ökning av utländska campare i september

Campingbio tillbaka sommaren 2022

Nytt vin från Laika

Cj Tält & Fritid: Friluftstrend lyfter tältexpert

Smart lösning för hundar i husbil

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket