Filmtips: UFO Sweden

Science fiction och Sverige brukar sällan nämnas i samma mening. Ändå finns det såklart, vilket inte minst Bertil Falks mastodontverk Faktasin bevisar ned i minsta detalj. UFO Sweden är en svensk scifi-action som passar de allra flesta åldrar.

Inez Dahl Torhaug briljerar i huvudrollen som den truliga Denise på jakt efter sin pappa.

Filmen siktar in sig på den retrovurm som till exempel Stranger Things eller Simon Stålenhags verk populariserat. Här är den tänkta publiken märkbart familjen och filmen ligger på en lättsam spänningsnivå för att passa de allra flesta.Handlingen är som hämtad ur en serietidning i en spänning full av konspirationer mellan statliga verk och stans nördigaste nördar. Mitt i det här har den struliga Denises farsa, tillika medgrundare av föreningen UFO Sweden, för flera år sedan mystiskt försvunnit. Hon är övertygad att just de kan hjälpa henne hitta sanningen. Det är lättare sagt än gjort när nördgänget hellre fikar än tittar bortom paragraf 1 i protokollet.

Stabilt hantverk

UFO Sweden är ett välkommet tillskott i den svenska filmindustrin. Tack vare ett stabilt hantverk och en kärlek till det fantastiska blir det nämligen ett bevis för att svensk biograffilm också kan vara kul. Det behövs för återväxten. Möjligen önskar den äldre tittaren lite mer matigt innehåll och den yngre kanske upplever den som lite lång. Sammantaget är det här finfin familjeunderhållning med stort hjärta och, framför allt, älskvärda nördar.

UFO Sweden

Finns på: Netflix
Betyg: 3

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket