Öland: Liten ö med stor shopping

Öland är fullt av små butiker under sommaren. Allt är inte bara antikt eller second hand, här finns även nyare hemmabruksdetaljer. Följ med in till butiken Vic&Mic i Köpingsvik och träffa Mikael Wallhagen från TV:s Antikrundan som berättar varför han inte säljer antikviteter.

Det stressiga Stockholmslivet som urmakare respektive lärare behövde sättas på sommarpaus. De sökte och fann sin sommarstugepärla på Öland. Men en viss besatthet för vackra ting tog paret med sig i flytten. Som tur är var huset de köpte tillräckligt stort för att det även skulle kunna inhysa en liten inredningsbutik. Nu trängs de vackra tingen om platserna bland hyllor och väggar. Porslinet från Bruka, kuddarna från Lexington, italienska solstolar från Fiam tillsammans med en salig blandning av gavlar, speglar, krukor, dukar och olika typer av skåp som trängs om uppmärksamheten.

Vic&Mic är en butik som drivs av familjen Wallha-gen. Mikael är även expert i Antikrundan.

Känd från Antikrundan

Men den som trodde den skulle finna antikviteter, eller kanske en fin gammal klocka, bara för att butiken till hälften drivs av Mikael Wallhagen, känt ansikte från TV:s Antikrundan, tror fel. Det är inte i egenskap av klockkännare han driver butiken. Men han medger att det kommer en och annan besökare med klockintresse som vill prata klenoder.
– Egentligen har butiken och dess innehåll mest präglats av min fru. Själv känner jag att jag gärna talar om något annat än värdet på klockor under semestern. Dessutom finns det ganska gott om både antikvitetshandlare och loppisar på Öland, så den marknaden är nog mättad. Vi har den här verksamheten bara för att vi tycker det är kul. Vi har ju semester.

Butiken ligger i Köpingsvik och fokuserar på ny inredning.

Semesternöje

Semester? Jo, detta är parets semesternöje, att slå upp portarna till sin sommarbostad och idka försäljning av vackra ting, att som de själva säger, kunna erbjuda besökaren det lilla extra för hemmet, vilket kan handla om allt från lättburna tvålkoppar till tyngre möbler.
– Men att bara få vara på Öland är att vila för oss och vi försöker anpassa öppettiderna så att vi även får ha lite familjeliv med barnen. Men butiken är ett så roligt sätt att träffa nya människor.

Tips på antikaffärer och second hand på Öland

Nostalgimagasinet
Algutsrum 208
386 90 Färjestaden

Fryxells Antikvitetshandel
Storgatan 30
SE-386 30 Färjestaden

Antikvariat Breidablick HB
Triberga 135
386 62 Mörbylånga

Kuriosaboden
Södra Möcklebyvägen 11
380 65 Degerhamn

Naturiosa
Hamnvägen 2
386 63 Degerhamn

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket