Så vårdar du ditt fritidsfordon

Av: Daniel Andersson • Fotograf: Bilprovningen
Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Bilprovningens expert Morgan Isacsson delar med sig av sina bästa tips om hur du vårdar din husvagn eller husbil. Missa inte tipsen inför vinterförvaringen!

Klicka för större bild En väl förberedd husvagn eller husbil klarar av vintersäsongen utan några större problem. Här kommer några tips från Morgan inför vinterförvaringen.- Beroende på hur husvagnen eller husbilen har förvarats kan den få mindre fuktskador under vintern. Därför är det bra om man gör en noggrann visuell kontroll samt luktar ordentligt i fordonet efter vintern. Om man misstänker fuktskador kontakta en husvagn- eller husbilsfirma för fukttest och eventuell åtgärd, säger Morgan. Tips inför vinterförvaringen- Om möjligt serva husbilen innan uppställning. – Töm husbilen från stöldbegärlig utrustning. – Gör en grundlig rengöring av husbilens ut- och insida.  – Töm vattentankar, vattenledningar, vattenlås för att förhindra frostskador.- Uppställning under tak om möjligt. – Vid övertäckning se till att ventilationen är tillräcklig och att inte stora snömassor uppkommer på husbilens tak. – Palla upp fram- och bakvagn för att all tyngd inte ska vila på däcken. – Demontera batterierna eller underhållsladda enligt tillverkarens rekommendationer. – Placera ut ”antifuktmedel” i husbilen för att förhindra fukt och lukt. GasolkontrollMånga av Bilprovningens stationer erbjuder en kontroll av husvagnens eller husbilens gasolanläggning, en kontroll som numera inte ingår i den obligatoriska kontrollbesiktningen.- Vi rekommenderar att man byter packningen som sitter på anslutnings- eller reduceringsventilen till gasoltuben varje år, berättar Morgan. Att göra en gasolkontroll regelbundet kan förhindra bränder orsakade av läckande gasolsystem.  Bilprovningens stationer som erbjuder gasolkontroll hittar du på www.bilprovningen.se Kolla däck och gasolanläggning – det är några av de tips som Morgan delar med sig av i filmklippet ”Vårda ditt campingfordon”.

Relaterade artiklar

TV-spel: Mysigt som varm choklad och bara lite mer spännande

Vi tipsar: Fängelsedrama som överglänser dikten

Boktips: Skräckens kung i fantastisk berättarform

Sommarmat: Tre recept med honung som smaksättare

Recept: Nu är det dags för fingermat

Vandra i Prins Bertils fotspår

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket