Housecar

CampingSverige.se

18.5.14

Dela
 

3500 campare på världens största orienteringsäventyr

Kristianstad står som värd för den femtionde upplagan av orienteringstävlingen O-Ringen. Tävlingen samlar deltagare från hela världen som gör upp om medaljerna i en klassisk femdagarstävling. Runt 3500 campare väntas till campingområdet i Norra Åsum.

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr och arrangeras vecka 30 varje år.

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr och arrangeras vecka 30 varje år.


O-Ringen är världens största orienteringsäventyr och arrangeras vecka 30 varje år. När tävlingen startade 1965 var det under namnet 5-dagars och som namnet antyder är det tävling i fem dagar med en etapp varje dag, men där det sammanlagda resultatet efter hela veckan räknas i tävlingen. O-Ringen är en mötesplats för runt 15 000-20.000 orienterare som tillsammans under tävlingsveckan gör runt 75 000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Tävlingen är uppdelad i klasser efter ålder och kunnande. Totalt brukar det handla om strax över 100 klasser varje år, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna i 90-årsklassen.

15 000-20 000 orienterare väntas komma till årets tävlingar i Kristianstad.

15 000-20 000 orienterare väntas komma till årets tävlingar i Kristianstad.


O-Ringenstaden

I år avgörs tävlingarna i Kristianstad och den s.k. O-Ringenstaden är förlagd till Norra Åsum. Här campar ca 3500 deltagare i husbil, husvagn och tält. Campingområdet är ordnat med numrerade campingrutor med måtten 11x9 m, servicekiosker, slamtoaletter, duschvagnar, servicestationer med tvättställ/klädtvätt. Här kan man köpa frukostfrallor, mjölk, fil och övrigt som tillhör morgonmaten. I ett naturskönt område på öppen sandjord bjuder campingen på ett bekvämt och familjevänligt boende med endast fyra kilometer till Kristianstads centrum.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt